| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Santa11 Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 12. 2006, 13:19:14
Zdravim vsechny,
mam takovej dotaz. Mam tabulku "clanky" a v ni je sloupec s nazvem "autori"...obsah sloupce "autori" vypada asi takto: Petr Petr Adam Pepa Petr Adam a z toho bych chtel vypsat kolik jakej uzivatel napsal clanku tedy kolikrat se tam dane jmeno vyskytuje a vysledek seradit od nejvetsiho po nejmensi...moje predstava vypisu bude takova: Petr 3 Adam 2 Pepa 1 Predem diky |
||
| djlj Profil |
#2 · Zasláno: 26. 12. 2006, 13:57:44
SELECT autori.jmeno, COUNT(clanky.id) AS pocet FROM autori LEFT JOIN clanky ON autori.id=clanky.autor_id GROUP BY autori.id ORDER BY pocet
|
||
| Santa11 Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 12. 2006, 15:37:42
jak to ted vypisu??
|
||
| nightfish Profil |
#4 · Zasláno: 26. 12. 2006, 15:41:05 · Upravil/a: nightfish
jak to ted vypisu??
myslíš jako v PHP? $result = mysql_query("SELECT autori.jmeno, COUNT(clanky.id) AS pocet FROM autori
|
||
| Santa11 Profil * |
#5 · Zasláno: 26. 12. 2006, 15:45:14
Tohle mi nic nevypise:
|
||
| nightfish Profil |
#6 · Zasláno: 26. 12. 2006, 15:51:14
- v příkladu chybí připojení k databázi a výběr databáze
- když si ten dotaz dáš spustit v phpMyAdminovi, vrátí nějaké řádky? - dej si za mysql_query ještě echo mysql_error();, třeba ten něco vypíše |
||
| Santa11 Profil * |
#7 · Zasláno: 26. 12. 2006, 15:57:30
kdyz to spustim primo v phpMyAdminovi tak to hodi:
Chyba SQL-dotaz: SELECT titulek.jmeno, COUNT( rs_clanky.id ) AS pocet FROM rs_clanky LEFT JOIN rs_clanky ON titulek.id = rs_clanky.autor_id GROUP BY titulek.id ORDER BY pocet LIMIT 0 , 30 MySQL hlásí: #1066 - Not unique table/alias: 'rs_clanky' pripojeni a vyber databaze je uz predtim ve scriptu |
||
| djlj Profil |
#8 · Zasláno: 26. 12. 2006, 16:13:12
Santa11
No tak samozřejmě si ten SQL dotaz musíš své databázové struktuře. Já jsem neměl po ruce křišťálovou kouli, když jsem to psal ;). |
||
| Santa11 Profil * |
#9 · Zasláno: 26. 12. 2006, 16:19:30
--
-- Struktura tabulky `rs_clanky` -- CREATE TABLE `rs_clanky` ( `idc` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, `link` int(10) unsigned NOT NULL, `seo_link` varchar(200) NOT NULL, `titulek` varchar(150) NOT NULL, `uvod` text, `text` text, `tema` tinyint(3) unsigned NOT NULL, `datum` datetime NOT NULL, `autor` smallint(5) unsigned NOT NULL, `kom` int(11) NOT NULL, `visit` int(10) unsigned NOT NULL, `t_slova` text, `visible` tinyint(4) NOT NULL, `zdroj` varchar(60) NOT NULL, `priority` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '1', `datum_pl` datetime NOT NULL, `skupina_cl` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `hodnoceni` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `mn_hodnoceni` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `znacky` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '0', `typ_clanku` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '1', `sablona` smallint(5) unsigned NOT NULL default '0', `level_clanku` int(10) unsigned NOT NULL default '0', `zobr_na_indexu` tinyint(3) unsigned NOT NULL default '1', `anketa_cl` int(10) unsigned NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`idc`), KEY `idx_datum` (`datum`), KEY `idx_priority` (`priority`), KEY `idx_tema` (`tema`), KEY `idx_link` (`link`), KEY `idx_skupina_cl` (`skupina_cl`), KEY `idx_level_clanku` (`level_clanku`), KEY `idx_zobr_na_indexu` (`zobr_na_indexu`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=640 ; ve sloupecku "titulek" jsou hodnoty jako: +-----------+ | titulek | +-----------+ | Anonym | | Anonym | | Pavel | | Petra | | Pavel | | Anonym | ................ este neco k tomu potrebujes? :) |
||
| djlj Profil |
#10 · Zasláno: 26. 12. 2006, 16:28:48 · Upravil/a: djlj
Santa11
este neco k tomu potrebujes? :) Ne, protože nic dělat nebudu. Snad sis nemyslel, že ti ten dotaz budu upravovat. Člověk s IQ vyšším než 100 si to předělá sám, protože je to zcela primitivní... Tohle fórum je k tomu, abychom někomu poradili a ne za něj vše dělali. |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0