Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
LuckyWonder Profil |
#1 · Zasláno: 3. 1. 2007, 02:34:24
Dobrý den
zajímá mě jedna věc jak se dá vyřešit když potřebuji být současně připojen ke dvěma databázím současně. Hypotetycky... mám katalog a v něm dvě kategorie přičemž je každá napojena na vlastní databázi, ovšem potřeboval bych aby první z těch kategorií zahrnovala i obsah z té druhé, ale ta druhá, aby byla samostatná. Dá se nějak připojit do více databází najednou a když ne je možné aby jedna databáze kopírovala obsah tabulky z databáze druhé? Rozdílné databáze mají svůj učel. p.s. prosím odpovědi pro laika (po lopatě) díky |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 3. 1. 2007, 03:28:51
Miesto databáz nemyslíš náhodou tabuľky?
|
||
Anonymní Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2007, 05:53:28
LuckyWonder
Pokud máš práva k přístupu do obou db, tak můžes používat v dotazech syntaxi select * from `db1`.`tab1` select * from `db2`.`tab1` |
||
LuckyWonder Profil |
#4 · Zasláno: 3. 1. 2007, 15:18:07
Dá se nějak připojit k těm databázím?
v config.php mám nastaveno jedno připojení na db1, ale s tou drhou to již nekomunikuje. vždy je zapotřebí přepsat config.php, ale to nesplňuje že by byly obě zapojeny současně. Každá databáze má jiné uživatelské jméno a heslo |
||
nightfish Profil |
#5 · Zasláno: 3. 1. 2007, 15:34:31
$conn1 = mysql_connect($server);
$conn2 = mysql_connect($server); mysql_select_db("db1", $conn1); mysql_select_db("db2", $conn2); mysql_query("select * from tabulka", $conn1); mysql_query("select * from tabulka", $conn2); ... ... |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0