Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Křeček Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 1. 2007, 09:35:29
pridej_do_kat.php
<form action="pridej_do_kat.php?akce=pridej" method="post"> <b>Url:</b> <input type="text" name="url" value="http://"><br> <b>Jméno:</b> <input type="text" name="popis"><br> <b>Klíčové slovo*:</b> <input type="text" name="jmeno"><br> *na toto hledané slovo se zobrazí váš web<br><br> <b><input type="submit" value="Přidat do katalogu"></b> </form> <hr> <? if($akce=="pridej"): //přidej údaje do db $SQL = mysql_query("INSERT INTO Slova VALUES ('$jmeno','$url','$jmeno','$popis')"); if($SQL): echo "Webová stránka $url byla přidána úspěšně do našeho katalogu.<br> "; echo "<a href=index.php>Na hlavní stránku SasParku</a>"; else: echo "Nepodařilo se přidat slovo do katalogu. S největší pravděpodobností je databáze přetížená. <br> "; echo "<a href=index.php>Na hlavní stránku SasParku</a>"; endif; endif; ?> hledani.php <? if($akce=="najit"): //prohledej databazi jestli v ní je slovo $slovo $prikaz = mysql_query("SELECT * FROM Slova WHERE slovo LIKE '$slovo%'"); //pokud jsi v databázi našel výskyt slova $slovo tak vypiš všechno co obsahuje $slovo $num = mysql_num_rows($prikaz); if($num > 0): echo "<h2>Výsledky hledání</h2>"; while($zaz = mysql_fetch_array($prikaz)): $url = $zaz['url']; $nazev = $zaz['nazev']; $popis = $zaz['popis']; echo "<a href='$url' target='_blank'>$popis</a><p> "; endwhile; //jinak vypiš že neni možné najít slovo $slovo else: echo "Požadovaným dotazům neodpovídá žádný záznam."; endif; endif; //prohledej tabulku HLSlova a pokud tam již takovéto slovo je, //tak k počtu přičti 1 a pokud není tak ho vlož s počtem 1 $mysql = mysql_query("SELECT * FROM HlSlova WHERE slovo = '$slovo'"); $zaznam = mysql_fetch_array($mysql); $slovo_db = $zaznam["slovo"]; if($slovo_db==$slovo): mysql_query("UPDATE HlSlova SET pocet = pocet + 1 WHERE slovo = '$slovo'"); else: mysql_query("INSERT INTO HlSlova VALUES ('$slovo', 1)"); endif; ?> Jak mám vytvořit příkaz pro databázy, aby se vytvořili potřebné sloupce? Nemohl by mi to tady někdo napsat abych to rovnou mohl nhrát do databáze? Děkuji. |
||
djlj Profil |
#2 · Zasláno: 26. 1. 2007, 09:48:25
Jednoduše si to naklikej v PMA.
|
||
llook Profil |
#3 · Zasláno: 26. 1. 2007, 10:03:02
Jenom dodám, že PMA je phpMyAdmin.
|
||
Křeček Profil * |
#4 · Zasláno: 26. 1. 2007, 10:15:26
Mám pravdu že ten sloupeček má 4 řádky(nebo jak se to jemnuje) a jmenuje se HlSlova?
|
||
Křeček Profil * |
#5 · Zasláno: 26. 1. 2007, 10:18:36
Je to takhle správně?
CREATE TABLE `HlSlova` ( `jmeno` VARCHAR( 1 ) NOT NULL , `url` VARCHAR( 1 ) NOT NULL , `popis` VARCHAR( 1 ) NOT NULL ) ENGINE = MYISAM ; |
||
25k_sick Profil * |
#6 · Zasláno: 26. 1. 2007, 12:27:27
Neni snazsi si to zkusit primo v PMA (PhpMyAdmin) nez se ptat a cekat tu nekolik minut/hodin/dni na odpoved?
|
||
nightfish Profil |
#7 · Zasláno: 26. 1. 2007, 12:47:17
Křeček
parametr v závorce za varchar značí maximální rozsah - 1 znak mi připadne dost málo na cokoliv |
||
25k_sick Profil * |
#8 · Zasláno: 26. 1. 2007, 13:00:54
nightfish > Jak to? Ukladat hodnotu A | N, ci 1 | 0
Ano je na to vhodnejsi typ ENUM, ale pochybuji ze by to nekdo pouzival (tedy myslim ze zacatecniku) |
||
nightfish Profil |
#9 · Zasláno: 26. 1. 2007, 13:02:50
25k_sick
špatně jsem se vyjádřil - mělo to být cokoliv v kontextu navrhované tabulky sloupec jmeno - zřejmě bude obsahovat jméno a to se do 1 znaku nevleze stejně tak url i popis... |
||
Časová prodleva: 14 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0