Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
luqaaaa Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 2. 2007, 19:22:40
ahoj moze mi niekto povedat preco mi nefunguje toto: SELECT CONCAT(kategoria,'',id) as odkaz FROM tabulka Chcel by som aby mi vytvorilo odkaz ako spojenie kategoria,id ......funguje to - objavia sa mi tam polozky spojene ale iba PHPmyadmin ale realne sa vlastne nic nestane. pls pomozte
|
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 10. 2. 2007, 19:38:06
luqaaaa
ten dotaz ti vrátí jeden sloupec nazvaný "odkaz", který obsahuje spojení sloupců kategoria a id ale realne sa vlastne nic nestane co by se reálně mělo stát? samozřejmě tento dotaz do žádné tabulky nezasahuje |
||
luqaaaa Profil * |
#3 · Zasláno: 11. 2. 2007, 10:43:54
nightfish
ok...a nevies mi poradit ako to spravit aby som mohol ten "odkaz" naozaj pouzit v PHP scripte ako spojenie "kategoria" a "id"?.....praveze ja potrebujem aby ten dotaz zasahoval do tabulky. Dik |
||
nightfish Profil |
#4 · Zasláno: 11. 2. 2007, 10:51:05 · Upravil/a: nightfish
$result = mysql_query("SELECT CONCAT(kategoria,'',id) as odkaz FROM tabulka");
while ($data = mysql_fetch_array($result)) { echo $data["odkaz"]."<br>"; } pokud chceš zasáhnout do tabulky tak, aby v ní vznikl nový sloupec, který se naplní spojením kategorie a id, tak alter table tabulka add odkaz varchar(200) default ''; update tabulka set odkaz = concat(kategorie,'', id); nicméně tato možnost vyžaduje, aby byl sloupec odkaz aktualizován pokaždé, když se v tabulce objeví nový řádek nebo dojde ke změně existujících... takže bych volil první řešení |
||
luqaaaa Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 2. 2007, 12:02:10
dakujem
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0