| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Beginner Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 2. 2007, 18:32:06
v tabuľke mám stĺpec URI do ktorého ukladám časť URL adresy(textovú hodnotu) podľa ktorej sa generuje link(každý článok musí mať unikátnu adresu), ako mám nastaviť stĺpec, tak aby nebolo možné uložiť viac krát rovnakú hodnotu pre dva rôzne články?
|
||
| djlj Profil |
#2 · Zasláno: 21. 2. 2007, 18:33:13
|
||
| Kajman_ Profil * |
#3 · Zasláno: 21. 2. 2007, 19:41:50
Nastavte mu unikátní index.
|
||
| Beginner Profil * |
#4 · Zasláno: 21. 2. 2007, 20:12:40
djlj:
namespace Vecicky.Classes.Utils { public class UniqueURI { private string caption = null; protected bool IsUnique(string URI) { using (SqlConnection connection = new SqlConnection(ConfigurationManager.ConnectionStrings["main"].Connectio nString)) { connection.Open(); SqlCommand command = connection.CreateCommand(); command.CommandText = "SELECT URI FROM PageItems WHERE URI = @URI"; command.Parameters.AddWithValue("@URI", URI); return (command.ExecuteScalar() == null); } } public string Caption { get { return caption; } set { caption = value; } } public string Generate() { int index = 1; string uri = caption.Replace(" ", "-"); while (!IsUnique(uri)) { uri = String.Format("{0}-{1}", caption, index); index++; } return uri; } } } Ďakujem inšpiroval som sa tým PHP zdrojákom a napísal som si vlastnú C# triedu, na generovanie URI, len má jednu nevýhodu: nepodporuje nadpisy s diakritikou. Neviete o nejakej funkcii na odstránenie dĺžňov a mekčeňov? |
||
| Beginner Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 2. 2007, 09:44:54
Tu je novšia verzia (odstraňuje diakritiku):
using System; |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0