Autor Zpráva
dife
Profil *
jsem uplna lama v MYSQL databazich a nefunguje mi tento zapis:


$cislo = '76556798';
$sql = 'INSERT INTO `Provisi` (`klient`, `server`) VALUES ('$cislo', 'borivoj.cz')';
mysql_query ($sql);

ale pokud to napisu takto:


$sql = 'INSERT INTO `Provisi` (`klient`, `server`) VALUES ('76556798', 'borivoj.cz')';
mysql_query ($sql);

tak to funguje.
Peca
Profil
$promenna se nahrazuje pouze ve stringu v uvozovkách.
$sql = "INSERT INTO `Provisi` (`klient`, `server`) VALUES ('$cislo', 'borivoj.cz')";
Jinak se tam stejně nějak divně kříží apostrofy.

Tento zápis musí taky hlási chybu:
$sql = 'INSERT INTO `Provisi` (`klient`, `server`) VALUES ('76556798', 'borivoj.cz')';
dife
Profil *
ty lomitka se tam nezobrazujou..
:-(
Yrrah
Profil
Možná by ses mohl podívat do errorlogu, proč "to nefunguje". Zřejmě máš sloupec typu int a cpeš tam string.
Proč sem ten kód nedáš do tagu KÓD? Takhle se v tom nikdo nevyzná...
nightfish
Profil
dife
použij to, co ti poradil Peca
pokud to i nadále nebude fungovat, tak si tam dej ještě echo $sql."<br>";
a echo mysql_error(); a poděl se s námi o výpisy...
dife
Profil *

$cislo = "76556798";
$sql = 'INSERT INTO `Provisi` (`klient`, `server`) VALUES ("$cislo", 'borivoj.cz')';
echo $sql;


tak mam v databazi potom $cislo na sloupci klient .

ale ja nechci mit v databazi nazev promene ale to co v te promenne zrovna je.

nejak tomu vsemu nerozumim oroto jsem napsal ze jsem LAMA v tomhle tom

v databazi jsou oba sloupce jako VARCHAR.
djlj
Profil
$sql = "INSERT INTO `Provisi` (`klient`, `server`) VALUES (".$cislo.", 'borivoj.cz')";
dife
Profil *
djlj

diky jsi me nakopnul nebylo to sice tak jak jsi to napsal ale zmenil jsem apostrofy a fungujeto





$cislo = "76556798";
$sql = 'INSERT INTO `Provisi` (`klient`, `server`) VALUES ('.$cislo.', 'borivoj.cz')';
if (!$sql) {echo "chyba - > " . mysql_error();
}
echo $sql;
mysql_query ($sql);
nightfish
Profil
dife
čteš si vůbec, co ti tu kdo píše?
to, co napsal Peca funguje; to, co napsal djlj také funguje
ale ty vždy vynaložíš nenulové úsilí na to, abys to ještě změnil a tím pádem znefunkčnil

btw ten výpis chyby je taky blbě, lepší by bylo:
$sql = "INSERT ...";

echo $sql."<br>";
$result = mysql_query($sql);
if (!$result) echo "chyba: ".mysql_error();
dife
Profil *
nightfish
sorry ale celkove v tom tapu tak se snazim se jit nyni tou nejednoduchsi cestou .

verim ze za pul roku si reknu jak jsem to jen tak mohl napsat takvy nesmysl dyt to jde jinak ale az nabydu toho pul roku dalsi prace.

:-(

moje zkusenosti s php citaji cca mesic a pul.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.