Autor Zpráva
Generátor
Profil *
Potřebuju z tabulky, která obsahuje několik sloupců, vypsat všechny položky, ale ty které budou mít stejné datum(sloupec time) a jméno(sloupec name) bude zastupovat jedinný výpis(odkaz v seznamu). Kámen úrzu je v tom, že dané datum podle kterého se májí slučovat záznamy musí mít toleranci formátu Den.Měsíc.Rok, tak aby se zanedbal rozdíl v minutách a hodinách. Sloupec time je ve formátu vypisovaném funkcí time().

Tyto záznamy by se sloučily:
Pan XYZ - 2.2.2002 15:45
Pan XYZ - 2.2.2002 15:48
Pan XYZ - 2.2.2002 16:30
nightfish
Profil
co použít group by s nějakou funkcí, která usekne čas a ponechá jen datum... (konkrétní řešení záleží na typu sloupce, do kterého se ukládá datum s časem)
jestli datetime, tak by mohlo pomoct date_format
jestli je to varchar, tak by mohl pomoct substring_index...
Generátor
Profil *
Bohužel datum je ve formátu INT.
nightfish
Profil
Generátor
int = unix timestamp?
Generátor
Profil *
Jo, prostě řečeno - takové to hnusné číslo velkorozměrné číslo, negeniálnímu člověkomi na první pohled nic neříkající, udávající počet sekund od roku oficiálního rozpadu Beatles...
nightfish
Profil
Generátor
Beatles se afaik nerozpadli 1.1.1970

co něco ve stylu

select from_unixtime(sloupecSeSkaredouHodnotouVelkociselnou, '%Y-%m-%d')
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0