Autor Zpráva
Pesulap
Profil *
Ahoj lidi mám takové svoje počítadlo a nefungujemi dozas sql
$dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM $nazev_tabulky WHERE ip='$ip'");
Hází mi to chybu na tomto řádku
if ($pocitadlo = mysql_fetch_array($dotaz)) {

část kódu je taková

//nastavení proměnných
$nazev_tabulky = navstevnost;
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");
$datum= Date("Y-m-d");
$dnes=1;
$celkem=1;

//hledani ip adresy v databázi
echo $ip;
$dotaz = MySQL_Query("SELECT * FROM $nazev_tabulky WHERE ip='$ip'");
if ($dotaz = false ) {echo "<br />Chyba v databázi.Kontaktujte prosím webmastera!!! Děkuji";}
if ($pocitadlo = mysql_fetch_array($dotaz)) {
//pokud tato IP adresa zde již byla
//jestli poslední návštěva nebyla dnes
if ($datum!=$pocitadlo["datum"]){

//nahrání dat z databáze do proměnných
$dnes=$pocitadlo["dnes"];
$celkem=$pocitadlo["celkem"];

No když jsem skoušel dotaz v PHPMYADMINOVI tak dopadlo vše OK !!! Ale tady mi to napíše ,
You have an error in your SQL syntax; check the manual that
corresponds to your MySQL server version for the right syntax to
use near ''navstevnost' WHERE 'ip' = 127.0.0.1' at line 1<br>
<b>Warning</b>: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a
valid MySQL result resource in <b>C:Program
Filesapachefriendsxampphtdocsxamppwwwindex_souborypocitadlopoc it
adlo.php</b>
on line <b>12</b><br>


Nevíte někdo co s tím ????:-(
souki
Profil
zkus dát
echo mysql_error();
Kajman_
Profil *
$nazev_tabulky = 'navstevnost';
nightfish
Profil
Pesulap
před to MySQL_Query si dej
echo $nazev_tabulky;
(chceš-li název tabulky uzavřít do apostrofů, tak musíš použít takové ty obrácené ` - na anglické klávesnici pod Escapem)

Edit:
1) pozdě
2) if ($dotaz = false ) se vždy vyhodnotí jako false, pro porovnávání se používá ==
TomC
Profil
pro porovnání výrazů se používá zdvojené rovnítko, ==. Narozdíl od "nerová se", což se píše !=. Tam je chyba, na které ti to řve. Oprav to u všech podmínek (if (... == ...)). A přiřazování textové hodnoty proměnné se děje přes apostrofy nebo uvozovky, takže $nazev_tabulky = "navstevnost";.
one_k
Profil
Kdyz uz se to tu resi, tak cistsi bych videl:
if($dotaz === false) ...
nightfish
Profil
one_k
v tomto případě je to prakticky jedno (na rozdíl třeba od strpos), protože mysql_query vrátí buď false nebo Resource ID, nikdy nevrátí 0 jako výsledek při správné funkci
one_k
Profil
nightfish
proto jsem napsal ze bych to videl pouze jako cistsi zapis.

k
Pesulap
Profil *
Děkuju movcccccccc jste božíííííííííííííííííííííííííííííííííííí
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.