Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
XKrik Profil |
#1 · Zasláno: 16. 3. 2007, 15:27:56 · Upravil/a: XKrik
Zdravim, nainstaloval jsem si balíčky pgsql (myslím, že z repo. extra)
Když sem chtěl spustit pgsql přes postmaster tak mi to hodilo toto: postmaster does not know where to find the server configuration file. Divný, nikdy předtím mi to nedělalo, tak sem se juknul do dokumentace http://www.postgresql.org/docs/7.4/static/postmaster-start.html No píší tam o složce : /usr/local/pgsql/data která vůbec na mém počítači neexistuje! Jediné složky, které mi to našlo při hledání "pgsql" - etc/sysconfig/pgsql - usr/include/pgsql - usr/lib/pgsql - usr/share/pgsql - var/lib/pgsql (pouze pro uživatele "postmaster") ________________________ Tak neví co dělam špatně, nevíte co s tím? |
||
thingwath Profil |
#2 · Zasláno: 16. 3. 2007, 15:40:11
Špatně děláš úplně všechno. Postgres server spusíš distribučním init skriptem. Tedy něčím jako:
service postgresql start |
||
XKrik Profil |
#3 · Zasláno: 16. 3. 2007, 15:49:21
Tak uff, pgsql bych měl spuštěný, ale pořád mi nefunguje postgres i když sem nastavil
PGDATA=/var/lib/pgsql/data PGROOT=/var/lib/pgsql (to jsou složky, který by měly bejt jako /usr/local/pgsql/ |
||
thingwath Profil |
#4 · Zasláno: 16. 3. 2007, 16:27:39
Ehm, spouštět to přes init skript je proti tvému přesvědčení? Jestli to chceš ručně, budeš muset udělat zhruba to co dělá ten skript. To jest nastavit ty proměnné a spouštět ho pod správným uživatelem (včetně případného selinuxího kontextu).
(a jen tak mimochodem, v Unixu žádné složky nejsou) |
||
XKrik Profil |
#5 · Zasláno: 16. 3. 2007, 17:45:35
Špatně ste mi pochopil, já potřebuju nějakým (jakýmkoli) způsobem zadávat příkazy, přes shell , na pgsql ;) O nějaký spouštění přes scripty mi vůbec nejde, hlavně aby to běželo :)
A jakej je rozdíl mezi složkou a adresářem? Že by složka byla na windowsech a adresář na Unix|Linux a bůhví řim ještě? Plní to funkci naprosto totožnou ;) |
||
tree Profil |
#6 · Zasláno: 16. 3. 2007, 17:59:59 · Upravil/a: tree
XKrik: interaktivni postgresql terminal najdes pod prikazem "psql", coz je asi to co hledas ;-)
|
||
XKrik Profil |
#7 · Zasláno: 16. 3. 2007, 18:09:11
Jo jo, todle sem sem chtěl :) Sem myslel, že postgres je klient a postmaster je server :[
|
||
thingwath Profil |
#8 · Zasláno: 16. 3. 2007, 20:38:10
Na unixu jsou adresáře. Nikoliv složky. Má to svoje příčiny a obecně panuje shoda, že nazývat to složky je terminologicky pochybené. Není to totožné.
|
||
tree Profil |
#9 · Zasláno: 18. 3. 2007, 04:39:14
ano, je to takova ta pre mezi unixakama a gatesem >)
|
||
Časová prodleva: 15 dní
|
|||
miša Profil * |
#10 · Zasláno: 2. 4. 2007, 09:16:19
Dobrý den!
Mám db PostgreSQL 8.2.3 aspoň si to myslím.Chtěl bych vědět,kde jsou mosty mezi Javou a uvedenou db |
||
Kajman_ Profil * |
#11 · Zasláno: 2. 4. 2007, 14:50:11
Nevím, co jsou mosty, ale možná Vám pomůže
http://developers.sun.com/product/jdbc/drivers |
||
miša Profil * |
#12 · Zasláno: 3. 4. 2007, 09:22:46
Dobrý den!
Potřeboval jsem to pod Windows XP |
||
Časová prodleva: 13 dní
|
|||
míša Profil * |
#13 · Zasláno: 16. 4. 2007, 17:18:10
Dobrý den!
Mám PostgreSQL 8.2.3 a NetBeans 5.5 jako IDE.Mám problém stím,že se nemohu přihlásit k k db serveru.UserName mám prázdný stejně tak i password.Má otázka zní.Musí u vytvořené db být uživatelské jméno v souvislosti JSP v ,kterém mám aplikaci vytvořenou |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0