Autor Zpráva
Lord_Lojza
Profil *
Zdravim, hledal sem podobny problem na foru, ale nenasel

Mam databazi, ze ktere chci vytahnout data do <select>
Pro ukazku mam kod :

<select name="pridat_fotku_do" id="pridat_fotku_do">
<?
// Vložím připojení do databáze
include_once('includes/config.php');
// Výpis údajů z databáze, odfiltruji zdvojena data a setridim
$sql = ("SELECT DISTINCT rok FROM kolekce ORDER BY rok") or die (mysql_error());
$vysledek = mysql_query($sql);
$i = 0;
while ($i < mysql_num_rows($vysledek))
{
$rok = mysql_result($vysledek, $i, "rok");
echo "<option> $rok </option>";
$i++;
}
mysql_free_result($výsledek);
?>
</select>

Toto mi vypise Roky z databaze ( nevybiraji se roky, ktere jsou tam vicekrat ) a ted bych potreboval druhy <select> do ktereho se mi vypisou vsechny zaznamy, ktere jsou v tom roce, ktery sem vybral. Tusim ze bych mel pouzit Událost onchange() ale newim jak na to, dekuji za rady

---------------------
Losa Petr
ICQ: 247-742-022
JABBER: Lord_Lojza@jabber.cz
Skype: petr.losa.notebook
ronnie
Profil
Zdravim, hledal sem podobny problem na foru

Chválíme:o)

1) Buď ajaxem - onchange() odešle požadavek na server pro konkretní rok a z vrácených dat vytvoří nový select

O ajaxu pro začátečníky psal Medhi
[url=http://citron.blueboard.cz/clanek-270-univerzalni-funkce-pro-ajax .html
]http://citron.blueboard.cz/clanek-270-univerzalni-funkce-pro-ajax.htm l
[/url]

2) Vybrat všechny záznamy najednou do pole a zviditelnit jen ty, které mají jako index např. "rok" aktuální rok předaný události onchange().
Lord_Lojza
Profil
muzes byt u 2 bodu trochu konkretnejsi ? ..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.