Autor Zpráva
KZLA
Profil *
Mám problém. Potřebuji vytvořit dotaz, který mě spočítá kolik lidí si ještě může vzít v určitý den volno. Mám tabulky :
workers - kde mám uložené všechny pracovníky
workdays - kde jsou všecny dny kdy se pracuje(odsud se načítá kolik lidí je v ten den potřeba (NumberOfWorkers))
freedays - je seznam všech žádostí o volno
napsal jsem dotaz který využívá poddotazy, ten fungoval perfektně, ale pak jsem zjistil, že na serveru běží jen mySQL 4.0 a tam poddotazy nejsou. Netuším jak to udělat abych nemusel posílat tři nezávislé dotazy.

tady jsem vypsal dotaz pro mySQL 5:
SELECT ((SELECT COUNT(*) FROM workers WHERE (rights LIKE 'user')OR(rights LIKE 'admin'))-(SELECT NumberOfWorkers FROM workdays WHERE Date=DATE('2007-04-14'))-COUNT(*)) AS CountOfOtherFreeDay FROM freedays WHERE FreeDayDate=DATE('2007-04-14');
tiso
Tie tabuľky nič nespája, takže asi ťažko...
djlj
na serveru běží jen mySQL 4.0
To hostuješ ty stránky v muzeu? :)

Budeš muset použít víc dotazů…
KZLA
Profil *
nehostuju stránky v muzeu ale šéf si vydupal freehosting, pokud to fakt nejde tak to asi budu muset udělat po staru.
Kajman_
Profil *
zkusil bych jeden dotaz na počet zaměstnanců, to tam asi jednoduše nedostanete... a pak něco takového

select d.`date`, d.numberofworkers, count(f.freedaydate) volna from workdays d left join freedays f on d.date=f.freedaydate
group by d.`date`
order by d.`date`
Kcko
>> šéf si vydupal freehosting,

Kvalitni sef ;). Sleduje Vas taky kolik si ke kafi berete kostek cukru?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0