Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
KZLA Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 4. 2007, 21:50:28
Mám problém. Potřebuji vytvořit dotaz, který mě spočítá kolik lidí si ještě může vzít v určitý den volno. Mám tabulky :
workers - kde mám uložené všechny pracovníky workdays - kde jsou všecny dny kdy se pracuje(odsud se načítá kolik lidí je v ten den potřeba (NumberOfWorkers)) freedays - je seznam všech žádostí o volno napsal jsem dotaz který využívá poddotazy, ten fungoval perfektně, ale pak jsem zjistil, že na serveru běží jen mySQL 4.0 a tam poddotazy nejsou. Netuším jak to udělat abych nemusel posílat tři nezávislé dotazy. tady jsem vypsal dotaz pro mySQL 5: SELECT ((SELECT COUNT(*) FROM workers WHERE (rights LIKE 'user')OR(rights LIKE 'admin'))-(SELECT NumberOfWorkers FROM workdays WHERE Date=DATE('2007-04-14'))-COUNT(*)) AS CountOfOtherFreeDay FROM freedays WHERE FreeDayDate=DATE('2007-04-14'); |
||
tiso Profil |
#2 · Zasláno: 14. 4. 2007, 22:06:36
Tie tabuľky nič nespája, takže asi ťažko...
|
||
djlj Profil |
#3 · Zasláno: 14. 4. 2007, 22:08:21
na serveru běží jen mySQL 4.0
To hostuješ ty stránky v muzeu? :) Budeš muset použít víc dotazů… |
||
KZLA Profil * |
#4 · Zasláno: 15. 4. 2007, 02:40:21
nehostuju stránky v muzeu ale šéf si vydupal freehosting, pokud to fakt nejde tak to asi budu muset udělat po staru.
|
||
Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 15. 4. 2007, 20:57:41
zkusil bych jeden dotaz na počet zaměstnanců, to tam asi jednoduše nedostanete... a pak něco takového
select d.`date`, d.numberofworkers, count(f.freedaydate) volna from workdays d left join freedays f on d.date=f.freedaydate group by d.`date` order by d.`date` |
||
Kcko Profil |
#6 · Zasláno: 16. 4. 2007, 13:45:06
>> šéf si vydupal freehosting,
Kvalitni sef ;). Sleduje Vas taky kolik si ke kafi berete kostek cukru? |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0