Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Louka Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 4. 2007, 17:09:31
Mam problém, začas sem se teprve učit SQL, tak to je asi stupidní dotaz, ale jak mam udělat to, že:
1. Script vyhledá v databázi uřčitý sloupec, kdy jiný sloupec = hodnota a uloží to do $result 2. Pokus jiná hodnota = $result tak se stane něco a pokud ne tak něco jinýho. Tu podmínku v 2. bodě bych zvládnul, ale nefunguje mi ten výpis z databáze. Poraďte pls někdo... |
||
Casero Profil |
#2 · Zasláno: 24. 4. 2007, 17:12:52
Louka
Ukaž svůj kod a mi ti ho (snad) opravíme. |
||
tiso Profil |
#3 · Zasláno: 24. 4. 2007, 17:18:45
//...prihlasenie a pripojeniek databaze
$query="SELECT sloupec FROM tabulka WHERE druhy_sloupec='hodnota'"; $result=mysql_query($query); //...spracovanie vysledku |
||
Louka Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 4. 2007, 17:30:00
Používal jsem toto:
<?php mysql_connect("prostě přihlášeni"); ?> <?php mysql_select_db("databáze"); ?> <?php $result = mysql_query("SELECT sloupec FROM tabuka WHERE jiny_sloupec LIKE $promenna"); ?> <?php $data = mysql_fetch_assoc($result); ?> <?php print_r($data); ?> Jenže to vypíše [promenna] => hodnota data ...nechapu proc |
||
jonge Profil |
#5 · Zasláno: 24. 4. 2007, 17:41:23
Louka
Jsi blázen? Proč pořád ukončuješ a začínáš PHP parsování? Snad takto ne, když už: <?php mysql_connect("prostě přihlášeni"); mysql_select_db("databáze"); $result = mysql_query("SELECT sloupec FROM tabuka WHERE jiny_sloupec LIKE $promenna"); $data = mysql_fetch_assoc($result); print_r($data); ?> |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0