Autor Zpráva
Louka
Profil *
Mam problém, začas sem se teprve učit SQL, tak to je asi stupidní dotaz, ale jak mam udělat to, že:
1. Script vyhledá v databázi uřčitý sloupec, kdy jiný sloupec = hodnota a uloží to do $result
2. Pokus jiná hodnota = $result tak se stane něco a pokud ne tak něco jinýho.

Tu podmínku v 2. bodě bych zvládnul, ale nefunguje mi ten výpis z databáze. Poraďte pls někdo...
Casero
Profil
Louka
Ukaž svůj kod a mi ti ho (snad) opravíme.
tiso
Profil
//...prihlasenie a pripojeniek databaze
$query="SELECT sloupec FROM tabulka WHERE druhy_sloupec='hodnota'";
$result=mysql_query($query);
//...spracovanie vysledku
Louka
Profil *
Používal jsem toto:

<?php mysql_connect("prostě přihlášeni"); ?>
<?php mysql_select_db("databáze"); ?>
<?php $result = mysql_query("SELECT sloupec FROM tabuka WHERE jiny_sloupec LIKE $promenna"); ?>
<?php $data = mysql_fetch_assoc($result); ?>
<?php print_r($data); ?>

Jenže to vypíše [promenna] => hodnota data ...nechapu proc
jonge
Profil
Louka
Jsi blázen? Proč pořád ukončuješ a začínáš PHP parsování? Snad takto ne, když už:

<?php
mysql_connect("prostě přihlášeni");
mysql_select_db("databáze");
$result = mysql_query("SELECT sloupec FROM tabuka WHERE jiny_sloupec LIKE $promenna");
$data = mysql_fetch_assoc($result);
print_r($data);
?>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0