Autor Zpráva
Karel_
Profil *
Ahoj,

mát asi banální problém, ale prostě to nemůžu nikde najít nebo jsem to nikde nepochopil :-(

Mám formulář s př.: Jméno, Bydliště, atd.... , vše se mi uloží do databáze, ale když chci data pozměnit tak se ukáží prázdná políčka a když dám upravit tak se do databáze uloží (vlastně nic se neuloží) pokud to nezadám znova. No a já bych potřeboval, když dám upravit aby se to vypsalo ke konkrétníku řádku z databáze automaticky, jestli si rozumíme.

Děkuji za odpověď.... pokud možno asi jak pro blbce :-(
Alphard
Profil
nešel by problém konkretizovat?
script se bude skládat ze 2 hlavních částí:
1. vybereš data: select * from tabulka where zaznam = 'neco'
2. vypíšeš: <input ... value='$bydliste'>
Karel_
Profil *
Tak abych to teda konkretizoval, na webu jsem si našel script (už jsem si ho teda pozměnil)

Upravit je vlastně jakoby Založit

zalozit-upravit.php

<form action='uloz.php' method='post'>
<input type='hidden' name='sent' />
<tr>
<td>Jméno:</td>
<td><input type='text' name='jmeno' /></td>
</tr>
<tr>
<td>Přijímení:</td>
<td><input type='text' name='prijimeni' /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type='submit' name='send' value='Upravit/Založit' /></td>
</tr>
</form>


takže když políčka vyplním tak se mi data uloží do databáze, ale když dám znova zalozit-upravit.php tak se oběví prázdná a já bych chtěl aby se tam oběvilo co jsem tam zadal. zkoušel jsem



<?php require "db.php";
$query = MySQL_Query("SELECT * FROM jmena "); zaznam = 'neco' to nevím co s tím mám dělat :-(
while ($zaznam=mysql_fetch_array($query)):
$jmeno=$zaznam["jmeno"];

endwhile;

?>
<form action='uloz.php' method='post'>
<input type='hidden' name='sent' />
<tr>
<td>Jméno:</td>
<td><input type='text' name='jmeno' value='<?php echo $jmeno ;?>' /></td>
</tr>
<tr>
<td>Přijímení:</td>
<td><input type='text' name='prijimeni' /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type='submit' name='send' value='Upravit/Založit' /></td>
</tr>
</form>


no nevím jestli to pomůže
Alphard
Profil
zaznam = 'neco' to nevím co s tím mám dělat
předpokládám, že máš záznamů víc, tímto se omezíš na ten, který edituješ

a když budeš pracovat s jediným záznamem, tak ten cyklus nebude potřeba:
$zaznam=mysql_fetch_array($query);
$jmeno=$zaznam["jmeno"];
Karel_
Profil *
asi jsem fakt blbej
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0