Autor Zpráva
Marfy
Profil
Zdravim,
potreboval bych poradit - nejak jsem se zamotal a hlavne jsem nikde nenasel odpoved. Jedna se o nasledujici vec. Uzivatel se prihlasuje pomoci formulare a odesila jmeno a heslo.
Nejdrive si chytnu jmeno a heslo:

$jmeno_db = $_POST["jmeno_uzivatele"];
$heslo_db = $_POST["heslo_uzivatele"];

pote se prihlasim a vyberu data z mysql

mysql_connect($server,$login,$heslo);
mysql_select_db($nazev_db) or die("Nelze vybrat DB: ". mysql_error());
$vypis=mysql_query("select HESLO from OVERENI_UZIVATELE");
$polozka = mysql_fetch_array($vypis);

pote overuji heslo

if ($heslo_db == $polozka["heslo"])
echo "blabla";

pokud se nerovna

if ($heslo_db != $polozka["heslo"])
echo "ZAMEZEN PRISTUP";

Vse beha jak ma ale kdyz chci porovnat jmeno a heslo

if ($jmeno_db == $polozka["jmeno"]) and ($heslo_db == $polozka["heslo"])
....
....
...
tak mi to skonci na chybe :-( "Parse error: parse error, unexpected T_LOGICAL_AND" nikde jsem nic nenasel a asi to mozna bude nejaka blbost nebo to overovani delam spatne?
djlj
Profil
if ($jmeno_db == $polozka["jmeno"] and $heslo_db == $polozka["heslo"])
Kajman_
Profil *
$jmeno_db = addslashes($_POST["jmeno_uzivatele"]);
$heslo_db = addslashes($_POST["heslo_uzivatele"]);

"select jmeno, HESLO from OVERENI_UZIVATELE where jmeno='$jmeno_db' and heslo='$heslo_db'"
Marfy
Profil
Zdravim
dekuji za odpovedi ale nejak mi to stale nejede - abych jeste upresnil jak jsem psal chytam udaje:
$jmeno_db = $_POST["jmeno_uzivatele"];
$heslo_db = $_POST["heslo_uzivatele"];

ale ty pak jeste davam do sessions abych mohl overovat uzivatele i na dalsich strankach -

session_start();
session_register("jmeno_uzivatele");
session_register("heslo_uzivatele");
$_SESSION["jmeno_uzivatele"]="$jmeno_db";
$_SESSION["heslo_uzivatele"]="$heslo_db";

bohuzel mi to cele nefunguje tak jak bych chtel...

proste chci mit hodnoty v sessions a pak treba do stranek vkladat soubor autentifikace.php kterej mi overi (pomoci sessions) jestli udaje souhlasi s DB. Nemate nejakej jednoduchej priklad jak to udelat? Nejak jsem v tom zamotanej :-(. To co je na webu je zbytecne moc slozity..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.