Autor Zpráva
anonym
Profil *
vím že to je divní dotaz a k smíchu ale kde se má psát to mysql do souboru index nebo něco.mysql nebo kde?
koudi
Profil
Třeba do funkce mysql_query()
anonym
Profil *
a to se píše do toho php index nebo kde do jakého souboru?
anonym
Profil *
vím jako jak ps´át příkazy výběr z tabulky nebo vytvořit nvou nebo novou databazi ale nikde jsem se nedočet kde to psát
YoSarin
Profil
Tak třeba seriál o php na linuxsoftu, a to od tohoto dílu dál.
anonym
Profil *
to jsem si právě četl ale nemohl jsem to tam najít nemohli by jste mi to prosím napsat
YoSarin
Profil
četl? opravdu? A četl jsi i ty ostatní články, kterými to pokračuje? Třeba tenhle?
anonym
Profil *
jj četl
anonym
Profil *
a stejnak nevím do jakého souboru jinak to všechno chápu
YoSarin
Profil
Ok.
Co třeba do toho souboru, který to má vypisovat?
anonym
Profil *
takže když mám registarci tak do něho? jestli jo tak díky hodně jsi mi pomohl
anonym
Profil *
nebo jak je to blablabla=třebasoubor.php a do toho to mám dát?
Mastodont
Profil
anonym

V takových situacích doporučuji dát si dva dny oddech, pak si to pročís.t a vyzkoušet znovu a pokud to nepochopíš ani nepodruhé, tak se na to vykašlat. Nic ve zlým, prostě nikdo nemá talent na všechno.
Petr Tichý
Profil
Do toho souboru, který má ten dotaz provést. Logicky na to jdi.
anonym
Profil *
díky to jsem potřeboval. no nechci se vychloubat ale mám docela pamět a mozek na programování učil jsem se html, gml to je na tvorbu her učím se 3d grafiku a php a to docela základy u všeho umím ale nepochopím to třeba z knížky nebo z návodu ale jak na to příjdu tak to už jde samo.
YoSarin
Profil
takže když mám registarci tak do něho?
Chjo. :)
Takže polopaticky. Předpokládám, že php alespoň krapet umíš.
Máš php soubor index.php a stránky dělané pomocí include v index.php:
<?php

//tohle je soubor index.php
$page = $_GET['page'];
if(isset($page)){
if(file_exists("/content/$page.php")){
include("/content/$page.php");
} else include("/content/error404.php");
} else include("/content/main.php");
?>

A máš položku v menu třeba Článek (odkazuje na ?page=clanek&id=15) a ty chceš na téhle stránce vypsat článek s id 15 z db. V tomhle případě dáš do soboru /content/clanek.php tohle:
<?php

mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);
if(isset($_POST['id']) && is_numeric($_POST['id']))
$dotaz = "select * from clanky where id=".$_POST["id"]." LIMIT 1;";
else
$dotaz = "select * from clanky;";
$vysledek=mysql_query($dotaz);
while($radek = mysql_fetch_assoc($vysledek)){
echo "<h2>$radek->nadpis</h2>";
echo "<p class=\"info\">Napsal: $radek->autor, $radek->datum</p>";
echo "<p class=\"perex\">$radek->perex</p>";
echo "<p class=\"text\">$radek->text</p>";
echo "<hr /><!-- konec clanku $radek->id -->";
}
?>


Už je ten princip jasný? :)
anonym
Profil *
vypsání je mi úplně jasne já jsem se ptal kam psát
YoSarin
Profil
uznávám, že neumím moc vysvětlovat, ale i přesto si myslím, že jsem to popsal celkem jasně.
V případě že chceš vypisovat informace z db na adrese index.php?page=clanky&id=15 tak funkce pro vypsání z db (viz výše) dáš do toku kódu na místo, kde se vypisuje to co je na adrese index.php?page=clanky&id=15.

Já už opravdu nevím jak jinak to napsat. Doufám že tohle tím KAM myslíš...
anonym
Profil *
všem vám děkuju hodně jste mi pomohli a otázka nevíte kde bych sehnal zdrojáky od nějaké online tahové hry jako je webgame.cz kromě aa traders jedině kdyby mi s tím někdo pomohl
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.