Autor Zpráva
atomion
Profil *
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak mohu nainstalovat druhé phpBB fórum aby mělo stejné uživatele jako fóru ji nainstalované. Druhé fórum chci na jiném serveru a s jinou adresou, ale uživatele bych chtěl ponechat pro obě fóra stejné. Někde jsem drobný návod viděl ale nemohu ho už vůbec najít.

Předem děkuji za odpovědi, které mi pomohou tento problém vyřešit.
djlj
Připojuj se z toho druhého fóra k té vzdálené databázi. (To musí být samozřejmě v databázi povoleno.)
atomion
Profil *
Šlo by to prosím nějak polopatičtěji, protože s SQL nedělám nijak dlouho a mnoho věcí je pro mě zatím neznámých. Předem děkuji
DJ Miky
Předělat phpBB tak, aby uživatele načítalo ze vzdáleného serveru a ostatní data z lokálního, bude podle mě nadlidský úkol, co jsem viděl zdrojáky.

AFAIK totiž nelze v jednom dotazu vybrat data z více různých serverů a databází.
atomion
Profil *
Ale určitě to nějak jde. Jak říkám, možná i tady na webu jsem viděl jak na to, ale vůbec to nemohu najít :-(
Petr Tichý
atomion
No a potom chceš aby ty fóra běželi synchroně? (pararelně)
Pokud ne, tak jen převedež tabulky a uživatelé tam zůstanou a poté již pojedeš rozdílně. Ale na to si se asi neptal. Jinak to jednoduché určitě nebude.
atomion
Profil *
Jj, aby obě fóra pak běžela současně. Například jedno bude věnované motorkám a druhé autům. Ale chtěl bych aby měli stejné uživatele...
atomion
Profil *
Tady na fóru jsem myslím četl, že je nutné přenastavit prefix, ale kde?
djlj
Ach tak. Špatně jsem to pochopil. To se budeš muset dost razantně pohrabat ve zdrojácích… Nebo možná existuje verze fóra, která to umí, mrkni se na netu.
atomion
Profil *
Mno právě, že jsem hledal, ale nemohu nic nalézt :-( Tak jestli někdo o něčem ví, byl bych mnohokrát zavázán
atomion
Profil *
To opravdu niko neví? :-(
atomion
Profil *
Prosím pomozte, pokud víte alespoň drobnou radu...
Petr Tichý
Kdyby někdo věděl, tak ti poradí. Toť vše. Budeš muset zapojit angličtinu a google popř. php programátora.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0