Autor Zpráva
johnbirkof
Profil *
Ahoj

pomozte mi niekto ak mam informacny system navrhnutu databazu a prechadza mi primarny kluc z jednej tabulky do druhej, a ak mi vypise udaje jednej tabulky a ked si nieco vyberiem z tych riadkov a chcem nato kliknut tak mi nejde, kliknut chova sa to ako text, a chcem aby sa mi hned natu jednu zobrazila ina tabulka ako mam zapisat v MYSQL select tak aby mi islo spojenie 2 tabuliek a viacerych medzi sebou, este som to nerobil v mysql.

dik za kazdu radu
MzM
Profil
no, jestli jsi to dělal v jiné SQL db tak je to úplně stejné.
zkus se projít dokumentací a hledej join a jeho varianty.
johnbirkof
Profil *
no, jestli jsi to dělal v jiné SQL db tak je to úplně stejné.
zkus se projít dokumentací a hledej join a jeho varianty.



no chcel by som skor aby mi nespojilo tak tabulku ze ked na nu kliknem na nejaky vyber a sami zobrazi dalsia tabulka + ta druha s ktorou je spojena a kedze chcem spojit asi takych 30 tabuliek aky prikaz by som mohol pouzit aby sa mi zobrazovala tabulka jedna za druhou ale myslim len ked si vyberiem nejaky nazov tak aby sa zobrazila len ta jedna tabulka
temistokles
Profil
Nech sa snažím pochopiť ako sa snažím, aj tak nechápem. Skús uviesť radšej príklad. Inak ti ťažko niekto odpovie.
Kajman_
Profil *
johnbirkof
Zkuste psát s diakritikou a interpunkcí. V tomhle hnusu se mi nedaří vyluštit Vaše myšlenky a asi nebudu sám.
temistokles
Profil
Kajman_
S interpunkciou som problém nemal, iba s myšlienkovým pochodom. Aby som to vyjadril jednoducho, rozumiem, ale nechápem.
Mastodont
Profil
johnbirkof
Údaje z tabulky se jen tak samy od sebe jako odkazy nechovají, to si tam prostě musíš nasázet hyperlinky. A ty budou mít podobu podle konkrétní tabulky, čili kód ti tu asi nenapíšeme ..
johnbirkof
Profil *
v prehliadači sa mi zobrazí vypis tabulky ano?
Vyberiem si z kategorie (riadok)
ale problem je v tom ze ked chcem kliknuť na ten riadok(nejaka kategoria)
tak mi to nejde lebo výpis z tabuľky je niečo ako text
ale ked pospájam tabuľky tak mi ich spoji tak že keď dám vypísať tabuľku tak mi vypíše dve tabuľky dohromady ale počul som že sa to dá tak spraviť že keď stlačím na jeden riadok aby sa mi zorbazila ta tabuľka kde prechádza primárny kľuč ale mi to nejde tak chcem vás poprosiť či nahodou nevieta ako nato
bukaj
Profil
johnbirkof
tak mi to nejde lebo výpis z tabuľky je niečo ako text
niečo ako text? a co by to mělo být asi jiného? pokud hledáš nějakou aplikaci na procházení databáze, doporučuji phpmyadmin, kterážto je většinou nainstalována na každém standartním hostingu.

<ot>
ty máš jako operační systém windows, který ovládáš pouze klikáním myši, že?
</ot>
johnbirkof
Profil *
Nie mam phpmyadmin mam tabulky vytvorene v mysql a ked mi vypiše prehliadač tabulku (teda text), a potrebujem to spravit tak ze ked kliknem na nejaký riadok z výpisu tabulky tak aby sa mi zobrazila na miesto prvej tabulky druha tabulka to je vsetko co chcem


neviem mozno to co chcem je prepojenie tabuliek tak aby medzi sebou komunikovali prostrednictvom primarneho kluca
bukaj
Profil
dva php skripty:
1. vybertabulku.php:

<?php
define("PRACOVNI_DB", "db"); //"db" změnit na název používané databáze
mysql_connect(..., ...., ....);
mysql_select_db(PRACOVNI_DB);
$tabulky = mysql_query("show tables");
while($tabulka = mysql_fetch_assoc($tabulky)){
echo '<a href="zobraztabulku.php?' . $tabulka["Tables_in_" . PRACOVNI_DB] . '">' . $tabulka["Tables_in_" . PRACOVNI_DB] . '</a><br>';
}
mysql_close();
?>


2. zobraztabulku.php:

<?php
define("PRACOVNI_DB", "db"); //"db" změnit na název používané databáze
mysql_connect(..., ...., ....);
mysql_select_db(PRACOVNI_DB);
$vyber = mysql_query("select * from " . $_SERVER["QUERY_STRING"]);
echo "<b>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</b>";
echo "<table>";
while($radek = mysql_fetch_assoc($vyber)){
echo "<tr>";
foreach($radek as $bunka){
echo "<td>$bunka</td>";
}
echo "</tr>";
}
echo "</table>";
mysql_close();
?>


myslíš něco jako toto?
johnbirkof
Profil *
toto vsetko mam ale ked sa zobrazia udaje z tabulky tak ked kliknem na jeden z udajov tak aby sa mi zobrazila druha a musi to byt vsetko robene v MYSQL
johnbirkof
Profil *
vies co asi tak myslim napr. tak ako je robeny tento server mas udaje z tabulky, ako je PHP sekcia potom je JAVA potom CSS atd.
a ked kliknes na PHP tak sa ti objavi nieco co patri do inej tabulky (ako keby sa zobrazila ina tabulka)

rozumies co myslim?

Teda aspon si myslim ze to tu tak funguje
Kajman_
Profil *
Tak to nefunguje. Zkuste se třeba podívat do volně přístupných zdrojáků minibb.
bukaj
Profil
johnbirkof
tak takhle to opravdu nefunguje
MzM
Profil
SQL umí pracovat s daty. Něco jako zápis do tabulky, změna dat v tabulce, výpis tabulky, výpis podle parametrů, spojování podle podmínek a td... SQL neumí dělat odkazy. Jedno SQL jedna akce, jeden výpis nebo tak něco. Žádná dynamika. Tu musí obstarat jiná "vrstva", tady nejspíš php.
johnbirkof
Profil *
ano ved v mysql som si vytvoril aby mi prechadzali primarne kluce z 1 tabulky do 2. tabulky a cez php som spravil ze ked mi ju vypise tak aby ked kliknem na jeden riadok z toho vypisu aby mi zobrazilo tu tabulku do ktorej prechadza primarny kluc ako cudzi kluc a neviem to v php tak spravit aby mi to fungovalo
Kajman_
Profil *
Vazby můžete získat pomocí příkazu show a pak se v php podle toho zachovat.

http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/show.html
MzM
Profil
Furt tomu dotazu moc nerozumím. Vymyslím příklad, jestli to bude to, co chceš.

Mám tabulku ulic a tabulku lidí, tabulka lidí má cizí klíč (vazba na primární klíč) do tabulky ulic a znamená že člověk bydlí na ulici na kterou ukazuje cizí klíč.

takže jedním dotazem vylistuju seznam ulic. Pak kliknu na ulici a dostanu seznam lidí, co na ulici bydlí.
Toto chceš?

tedy v prvním seznamu si nechám vylistovat ulice a jejich primární klíče dám do odkazu na který se dá kliknout.

Po kliknutí zjistím, na který primární klíč jsem kliknul a vylistuju všechny lidi, co u sebe mají cizí klíč, který ukazuje na primární klíč tabulky z ulicemi.

Je to to, co chceš?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0