Autor Zpráva
one
Profil
Dříve jsem už měl na localhostu webový server nainstalovaný, ale potom jsem s nim měl nějaké problémy, tak jsem ho odinstaloval a teď z určitých důvodů ho zase potřebuji, tak jsem si ho nainstaloval, ale bohužel mi nefunguje připojení k databázi.
->apache běží
->mysql běží
->php je taky ok

->phpinfo normal funguje, vlastně všechny php stránky, až na ty, kde mám připojení do databáze, píše to: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'SYSTEM'@'localhost' (using password: NO) in C:/www/www/one est.php on line 3
->při instalaci mysql jsem poprvé zkoušel dát heslo root, s tím mí to také nešlo, potom jsem ho přeinstaloval a zkusil to bez hesla a také to nejde, píše to pořád tu samou hlášku.

pro připojení jsem použil jen pouhé: mysql_connect("localhost", "root", "");
->na ostro samozřejmě používám úplně jinou strukturu pro připojení a také samozřejmě vybrání databáze

díky všem za všechny nápady ;)

edit: nejdou tu zpětná lomítka, takže jsem je musel udělat obráceně, jen aby vás to nepletlo
Alphard
Profil
nejdříve bych z konzole ověřil přihlašovací údaje
one
Profil
to právě funguje, přihlaš. jm.:root a heslo jsem nechal nevyplněné a přihlášení proběhlo ok, můžu normal vytvářet databázi přes konzoli, vybírat ji, apod.
právě to mě zaráží...
bukaj
Profil
one
pro připojení jsem použil jen pouhé: mysql_connect("localhost", "root", "");
ale podle toho, co ti vypisuje chyba, tak jsi nepoužil toto přihlášení. server by seděl, že jsi nezadal heslo téže, ale podle té chyby se pokušíš připojovat jako SYSTEM a ne root. viz:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'SYSTEM'@'localhost' (using password: NO) in C:www/www/one est.php on line 3
one
Profil
no právě, ale opravdu tam mám jen index.php (kde mam phpinfo();) a potom test.php kde mám toho testovací přihlášení, nic víc jsem tam zatím nenahrával. Kde se tedy nastavuje připojení jako system? reinstal opravdu nepomáhá.

EDIT: Tak už jsem to vyřešil, měl jsem zapnuté sql safe mode, takže pro další blbce (bez urážky samozřejmě :) jako já, kteří se do všeho hrabou, spousta ušetřeného času..
one
Profil
Mám ještě jednu otázku, možná trochu OT, ale nechci tu zbytečně zakládat další téma za sebou:
mám form, který po odeslání pošle email, jenže celá tato stránka mi hlásí: Call to undefined function imap_8bit()

je potřeba si povolit nějaký modul imap? něco jsem našel na php.net, ale moc jsem toho nepobral, díky ;)

edit: a nebo není nějaký balíček co má podobné nastavení jako wz? ja totiž přecházim na localhost z něj a dost toho mi na localu nefunguje, ale je to pro mě celkem důležité, hlavně snadná práce, jestli o nějakém, který má aspoň trochu podobné nastavení, víte, tak budu rád, když mi sem napíšete název, já už si ho najdu...
djlj
Profil
Call to undefined function imap_8bit()
Nemáš povolené IMAP funkce.
one
Profil
Nemáš povolené IMAP funkce.
jj o tom jsem si včera také četl na manuálu, akorát jsem nevěděl co přesně stáhnout, stáhnul jsem si tedy verzi pro windows: pmapi32v464
a potom také: PC pine_4.64 <-to je asi také potřeba, ne?

zatím si du poladit v konfiguráku další funkce, aby mi vše šlapalo, jak má...
djlj
Profil
Windows users may include the php_imap.dll DLL in php.ini. IMAP is not supported on systems earlier that Windows 2000.
Jednoduše odkomentuj ;extension=php_imap.dll. To, co sis stáhl, vůbec nevím, co je :).
one
Profil
heh, no já nevim, tam psali, že je to potřeba zkompilovat (samozřejmě pro linux uživatele), a pro windows tam byly binárky, ale je to asi nějaký mailserver či co :)

edit: tak už mi to funguje, díky moc ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0