Autor Zpráva
Herr. Vata
Profil *
Zdravím vsechny SQL napomocné lidičky,

mam tuto tabulku

tabulka
=======
id_hrace | minula_pozice | soucasna_pozice | posledni_body | kolo | rok



a kdyz si zavolam tabulka.php?kolo=3&rok=2007

Tak potrebuji 1 SQL dotazem dostat

Celkovy pocet bodu za rok 2007 (tj 1-3 kolo)
id_hrace
minulou a soucasnou pozici
posledni_body (v 3 kole)

POZOR
Teoreticky by melo stacit

SELECT *, SUM(..) FROM tabulka
GROUP BY
ORDER BY
WHERE kolo = .. AND rok = ..



Jenze pokud hrac neziskal ve 3 kole zadne body, tj. nema zaznam tak ho to neukaze!! Coz je chyba.
Teoreticky si myslim ze by se tabulka mela spojit sama se sebou , ale haze mi to divne vysledky.

Muze mi nekdo poradit? Diky

Inspiraci jsem cerpal zde

http://djlj.mujblog.info/mysql/zajimavy-sql-dotaz
djlj
Profil
Herr. Vata
Probůh, proč zrovna u mě? To jsem si jen tak odpoledne hrál a náhodou mi to fungovalo :).

To tvoje je trochu jinej případ, než ten můj, neb já nevybírám songy, které již v hitparádě nejsou. Asi si to budeš muset další dotazem spočítat.
Herr. Vata
Profil *
No nahodou jsem na nej narazil a zalibil se mi. Je to celkem fikane, i kdyz se na to tvoje spojovani tabulky se sama sebou nekolikrat daji take pouzit subselecty. Nicmene nechapu proc tabulky spojujes na zaklade chart.popis? Nebylo byl lepsi na zaklade id ?
djlj
Profil
Herr. Vata
Každej song má jiný id. Mám tam možná trochu špatnou strukturu. Třeba to někdy předělám.
Kajman_
Profil *
A neměli by mít spíš všichni 3. kolo a mít v bodech 0? Páč jinak těžko bude někoho zajímat pořadí třeba v prvním kole, když po třetím to už bude jinačí.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: