Autor Zpráva
pawlik.cz
Profil *
Mám problém...

Mám databázi, kterou jsem už nějakou dobu měl v používání. používám redakční systém wordpress.

Nyní jsem se rozhodl udělat si trošku pořádek na ftp a zároveň upgradovat wordpress.

1. Zálohoval jsem si db přes phpMyAdmin
2. Starý WP jsem smazal, protože jsem si chtěl ten nový nahrát do nového adresáře.
3. Smazal jsem db na serveru
4. Nahrál jsem si nový wordpress
5. Vytvořil si novou databázi přes administraci, takže bylo jen jméno a heslo, db byla bez tabulek
6. Nainstaloval WP (ten si vytvořil v db svoje tabulky)
7. Importoval jsem zpátky db, ovšem neúspěšně.

Chyby:

#1007 - Can't create database 'moje_db; database exists - to je mi jasný, nemůže vytvořit novou databázi, když existuje..ale

pokud odstraním create databaze 'moje_db', hlásí mi to pro změnu toto (a to i v případě, že create nahradím za repalce):
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci' at line 1

Poraďte mi prosím někdo, co s tím....
pawlik.cz
Profil *
nenahradím za repalce ale za replace:-)

Jsem lama, pardon
pawlik.cz
Profil *
tak moderátor nightfish mi poradil, abych před jméno databáze, respektive abych create nahradil za drop. Co dodat, než že to funguje. Takže dík za radu!

Ovšem tím ještě mé problémy úplně neskončily. Všechny tabulky se nahrály i s obsahem, kromě jediné a to té nejdůležitější. Konkrétně pro wordpress, tabulka wp-posts. Create ji vytvoří, ale tabulka se mi nezaplní. Jak je to možné, když se ostatní tabulky bez problémů naplnily?
nightfish
Profil
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci' at line 1
to vypadá, jako bys chtěl importovat tenhle soubor do MySQL verze 4.0 nebo starší
je-li tomu tak, tak si udělej export z phpMyAdmina s režimem kompatibility MYSQL40
popřípadě odstraň všechny informace o kódování
nightfish
Profil
Konkrétně pro wordpress, tabulka wp-posts. Create ji vytvoří, ale tabulka se mi nezaplní. Jak je to možné, když se ostatní tabulky bez problémů naplnily?
jsou v exportním souboru i ta data? hodí to nějakou chybovou hlášku?
pawlik.cz
Profil *
data tam jsou, import proběhne úplně v pohodě, bez hlášek... data se nahrají, aktualizuje se okno, počet tabulek sedí, pouze ta jedna tabulka wp-posts je prázdná.. Ale už tak je to pokrok:-)
pawlik.cz
Profil *
A db importuju naopak..export byl z mysql4-1 a importuju na mysql5-2
Kajman_
Profil *
5.2? Kde jste ji sehnal? Co vím, tak 5.1 je zatím jen beta verze a 6.0 alfa verze.
Kajman_
Profil *
A když se podíváte do toho exportního sql, tak je tam něco jako insert into wp-posts?
pawlik.cz
Profil *
v exportním sql je create table, pod tím je pár nějakých věcí jako např.:
`ID` bigint(20) unsigned NOT NULL auto_increment,
`post_author` bigint(20) NOT NULL default '0',
a podobně a ano, zatím je INSERT INTO `wp_posts` (`ID`,.... - to by snad nemělo být špatně...?

O tom, co je to na serveru za verze mysql opravdu nic bližšího nevím, posuzuju to podle toho, že když se přihlašuju do phpMyAdmin, tak to po mě chce server, kde si vybírám ze 4.1., 5.1. a 5.2.
Kajman_
Profil *
verzi zjistíte pomocí sql příkazu
select version()

a máte tabulku wp-post nebo wp_post?... a za tím insert into... je tam hodně dat v jednom příkazu? Nebo je pro každý řádek nový insert?

Opravdu těžko říct. A co zkusit 5.1 jestli to tam proběhne v pořádku?

A nepolámal jste si v tom souboru diakritiku, když jste tam odmazával to create database?
pawlik.cz
Profil *
Nevím, jak posoudit jestli tam je hodně záznamů... je tam 81 záznamů, a insert into je zhruba po 15-ti řádcích..

Import jsem zkoušel na všechny 3 servery, které mám v nabídce se stejným výsledkem.
ALE. Když jsem naimportoval db, vymazal jsem tabulku wp_posts a pak ji zkusil naimportovat samotnou..
nahoře v exportním sql jsem nechal drop database a nechal jsem tam pouze data pro tabulku wp_posts.
Po importu se mi ukázalo (ne však jako chyba) že drop je zakázané..Avšak tabulka se vytvořila, ovšem opět jen prázdná..
pawlik.cz
Profil *
oprava, drop není zakázaný, ale vypnutý

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0