Autor Zpráva
kachnak
Profil *
zdravim tato funkcia by mala zmazat z tabulky guestbooku riadky ktore boli oznacene v checkbox
<input type=checbox name=$id(napr name=215) value=checked>
ale neviem preco mi to zmaze len jednu spravu... ak oznacim aj 3 zmaze stale len jednu a potom napise chybu: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ...zmazodkaz.php on line 10

$query = mysql_query("SELECT id FROM odkazy ORDER BY id DESC");
while(list($id) = mysql_fetch_row($query))
{
if($$id=="checked")
$query=mysql_query("DELETE FROM odkazy WHERE id=$id");
}
Alphard
Profil
2x používáš $query pro 2 různé věci
myslím, že by to šlo vylepšit dotazem ...where id in (".implode...
vyhnul by jsi se cyklu
Alphard
Profil
jo a ten input by vypadal
<input type=checbox name=smaz[] value=$id>
+ hodnoty by měly být v uvozovkách
kachnak
Profil *
jaj jasne slepy som ze som to nevidel..
a ako sa vyhnem cyklu? ze kde where id = a v poly by som mal hodnoty id ktore ma zmazat...? alebo ako?
ja len zacinam z mysql a neviem co vsetko moze byt popisane za WHERE ani ake priakzy a tak..
where id in (".implode... co dalej? :) dik
kachnak
Profil *
a co znamena to implode? to je prikaz ci funkcia? :-)
nightfish
Profil
kachnak
hádej
http://cz.php.net/implode
Alphard
Profil
mysql_query("DELETE FROM odkazy WHERE id in (".implode (", ", $_POST['smaz']).")");

nevím, jestli používáš post, nebo get, kdyžtak to oprav, jestli se vyskytnou problémy, tak echo mysql_error()
kachnak
Profil *
uz mi to ide fajne dik :-) ale ked niektore prispevky maju priradenu aj foto... tak tie fotky mazat cez unlink musim cez while.. ci daju sa aj bez cyklu zmazat viacere fotky naraz?
Alphard
Profil
fotky musíš smazat cyklem, tam už nic jiného nepomůže

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0