| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| klaveska Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 8. 2007, 01:33:21
Zdravim,
nevite nekdo o necem, jak jde obejit auto increment v MySQL? Vadi mi toto: mam tabulku, kde mam u ID auto increment. A kdyz smazu napr 5. radek, tak vnikne poradi: ...3,4,6,7... Jde to nejak udelat, aby se ta 5 znovu obevila? |
||
| Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 28. 8. 2007, 01:41:57
klaveska
A kdyz smazu napr 5. radek, tak vnikne poradi: ...3,4,6,7... Jde to nejak udelat, aby se ta 5 znovu obevila? A vadí to? |
||
| klaveska Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 8. 2007, 01:45:37
Str4wberry
No celkem aj jo... jinak bych to tu nepsal... Kdyz si chces udelat seznam napr odkazu... a mas tam takove schody, tak to nevypada nejlepe. Jinak diky za dotaz... |
||
| Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 28. 8. 2007, 02:00:20
klaveska
Zamyslel bych se nad použitím číselných odkazů — není lepší si vytvořit třeba sloupec link, kde mít textovou formu odkazů? |
||
| BetaCam Profil |
#5 · Zasláno: 28. 8. 2007, 06:33:29
ALTER TABLE tab AUTO_INCREMENT = 5
lze ovšem použít pouze za jasně stanovenejch podmínek a to hlavne ID > MAX(ID) takže lépe řečeno v tvém případe ti to bude k ničemu :) další moznost je treba data si překopírovat do jiné tabulky původní tabulku vyprázdnit nastavit auto-increment a nacpat data z5, ale to je takové přes ruku :) |
||
| Kajman_ Profil * |
#6 · Zasláno: 28. 8. 2007, 21:37:57
Kdyz si chces udelat seznam napr odkazu... a mas tam takove schody, tak to nevypada nejlepe.
Pořád lepší, než když někdo pošle odkaz na nějakou stránku a pak tam bude jiná. |
||
| klaveska Profil * |
#7 · Zasláno: 29. 8. 2007, 11:49:18
Kajman_
nevim, asi jsem to nepochopil... ale moc si mi teda neporadil... proste bych to cislovani chtel, ale pomoci ID v databazi to asi nepujde...[b][/b] |
||
|
Časová prodleva: 6 měsíců
|
|||
| frankenfisch Profil * |
#8 · Zasláno: 7. 3. 2008, 22:43:21
Já mám úplně stejný problém jako klaveska. Zkusím to asi obejít tak, že, si při vkládání zjistím poslední id řádku z tabulky a při novém vkládání ho zvětšit +1.. tzn. zrušit auto_incremet a udělat vlastní... ale ID bude nejspíš primární, tak to nepůjde, sakra.. kéž by existovalo něco jako auto_decrement... =)
|
||
| Alphard Profil |
#9 · Zasláno: 7. 3. 2008, 23:03:00
frankenfisch
nenapadá mě pro to rozumný důvod číslování výsledků lze zajistit i jinak, nejjednodušeji asi až v aplikaci (PHP nebo co používáš) ale jestli na tom trváš, je vhodným kandidátem trigger spouštěný při insertu |
||
| Leo Profil |
#10 · Zasláno: 7. 3. 2008, 23:06:56
klaveska, frankenfisch
Vubec jste nepochopili, ze primarni klic slouzi k jednoznacne identifikaci zaznamu (po celou dobu existence databaze), ne ke kosmetickym ucelum jako je souvisla rada. Pokud prepisete puvodni cisla, jak budete delat statistiky do minulosti apod. Leo |
||
|
Časová prodleva: 18 let
|
|||
0