Autor Zpráva
Jan Machač
Profil
Potreboval bych poradit, jak prohledat vice tabulek v DB a to tak, ze potrebuji zjistit, zda-li existuje ve sloupci "soubor" nazev souboru, a to pro 30 tabulek, ktere maji ruzne nazvy. Vsechny tabulky maji stejnou strukturu.
Diky za rady
Kajman_
Profil *
Musíte si vygenerovat dotaz do všech tabulek.

Buď je spouštět po jednom nebo nebo je spojit přes union all (do selectu śi můžete přidat informaci, ze které tabulky to je).

btw
Většinou je lepší mít taková data v tabulce jedné a jen rozlišovat, ke které z třiceti možností patří.
Jan Machač
Profil
takze asi takto?

"SELECT soubor FROM tabulka1 UNION SELECT soubor FROM tabulka2 UNION SELECT soubor FROM tabulka3 WHERE soubor='nazev_souboru';"

nebo je jeste nejake elegantnejsi reseni?
Kajman_
Profil *
where musí být u každého selectu, když to vyzkoušíte, tak na to příjdete.
Jan Machač
Profil
prijde mi ze pokud to budu delat napriklad cyklem pro 30 dotazu, ze to bude zatez pro DB, opravdu neexistuje nejakej lepsi reseni?
mam vizi, ze bych tabulky nacetl do pole a potom pomoci toho cyklu vyhledal ve vsech tabulkach ten soubor...
Kajman_
Profil *
A myslíte, že ta Vaše vize nebude zatěžovat server víc?

opravdu neexistuje nejakej lepsi reseni?
Ano a už jsem ho psal. Lepší je mít jednu tabulku a tam sloupeček, který rozlišuje, která z těch třiceti variant to je.
Jan Machač
Profil
myslim, ze je to uplne jedno, me jde o to, ze vytahnu z tabulky uzivatelu jmena, ty dam do pole a podle pole projdu ty dotazy, lepsi reseni, nez-li vypsal vsechny do jednoho selectu, myslim...
a z me struktury je nemozne vytvorit tabulku se sloupeckem, ktery by to rozlisoval
ale jinak diky, akorat jsem se nic nedozvedel ;)
tiso
Profil
ale jinak diky, akorat jsem se nic nedozvedel ;)
V tom prípade sa zahrab do manuálov a knižiek k databázam a naštuduj si to sám...
Jan Machač
Profil
tiso:

v manualech se hrabu, me nedela problem vymyslet vlastni zpusob za pouziti mych dostupnych myslenek, ale myslel jsem ze mi nekdo poradi "elegantni" reseni a ne ze se jenom dozvim, to co uz vim...
mimochodem spousta veci, ktery jsou ucinny a pritom efektivni v manualu obas ani nenajdes...
tiso
Profil
Jan Machač - odkiaľ môže Kajman_ alebo ktokoľvek iný vedieť čo vieš? Čo keď elegantnejšie riešenie neexistuje? Čo keď máš zlú štruktúru tabuliek v databáze? Riešenie čo ti Kajman_ ponúkol si zavrhol... Čo máš v tých tabuľkách?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: