Autor Zpráva
Lopyn
Profil
zdravim,
chtěl jsem se zeptat jestli lze při defaultním id s vlastností auto_incerement měnit id manuálně. Napadlo mě normálně insertovat id s nějakou hodnotou, ale právě, co to udělá, když tam je ještě autoincrement.... Diky
Lopyn
Profil
sry za spam. už to mám
Taps
Profil
Lopyn
Podle mě to nepůjde auto_increment ji zajistí automatické číslování záznamů.
djlj
Profil
Jo, půjde to. Hodnota auto_increment se pak posune.
Lopyn
Profil
nn . odpovídám vlastně na svůj dotaz :D.
tady je řešení :
UPDATE `tabulka` SET `sloupec` = 'A',`sloupce2` = '1',`sluppec3` = '1' WHERE `tabulka`.`id` =1 LIMIT 1 ;

updatuje jenom změněný hodnoty takže ty sloupce které neuvedete se nezmění
djlj
Profil
odpovídám vlastně na svůj dotaz
Vzhledem k tomu, že ses ptal na něco jiného, než na co sis pak odpovídal, ti nikdo nemohl odpovědět lépe.
Lopyn
Profil
nn. z mojí odpovědi vyplívá že si můžu updatovat jakejkoli sloupec i ID.;)
Lopyn
Profil
nebo sem to opravdu napsal blbě, tak že to vypadlo že chci modifikovat id při INSERTu
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.