Autor Zpráva
Lion76
Profil *
Zdravim, mam spojovaci dotaz, ve kterem spojuji tabulku samou se sebou a potrebuji do tohoto spojovaciho dotazu natvrdo zahrnout i zobrazeni hodnoty z posledniho sloupce, aby hodnota z posledniho sloupce byla, jak text, tak i cislo. Proc natvrdo??? Protoze spojovaci dotaz sestavuji pomoci cyklus for a retezce.
Kajman_
Profil *
A co přesně z toho Vám nejde?
Lion76
Profil *
Kajman_

Zobrazeni posledniho sloupce v ciselnem formatu, t.j. ciselny kod posledniho sloupce v textovem formatu, protoze kdyz nadefinuji, ktere sloupce se budou zobrazovat, tak se u kazdeho textoveho sloupce zobrazi i sloupce z ciselnou hodnotou, ale ja potrebuji pouze ciselnou hodnotu z posledniho textoveho sloupce.
Lion76
Profil *
Vyreseno.
Kajman_
Profil *
Tak ještě, že se to povedlo vyřešit, protože asi málokdo tuší, cože jste vlastně chtěl ;-)

Omlouvám se za OT, ale tenhle thread mě rozesmál nejvíc ze všecho tento den... i když je to podle všeho jen mnou. Asi jsem si dal moc slivovice do čaje (a nebo málo ;-)
Lion76
Profil *
Kajman_

Jeste se k tomu ve strucnosti vratim, treba zmenite nazor.

for($i=1;$i<=$pocetSlov;$i++){
$sloupec .= " tabulka$i.sloupec AS sloupce$i";
}

sql = "SELECT $sloupec ........";

Nikdy nedostanu ciselnou hodnotu posledniho sloupce

}

if(empty($pocetSlov)){
sql = "SELECT $sloupec ........";
} else {
$sql = "SELECT $sloupec, tabulka$pocetSlov.sloupce AS ciselnaHodnotaPoslednihoSloupce";
}

Dostal jsem, co jsem chtel. :o) Jinak jsem neutrpel zadnou ujmu, zacatky jsou proste tvrde a snesu kritiku na moji hlavu, pokud je pravem a ona ted pravem je, takze se nemusite omlouvat.
Kajman_
Profil *
A nebylo to předím prostě ve sloupečku sloupce$pocetSlov?
Lion76
Profil *
Kajman_

Moc tu slivovici pijete. :o) Pokusim se to ve strucnosti vysvetlit, ale v tuto pokrocilou dobu nerucim za vysledek. Sloupecek sloupce$pocetSlov neni nikde uveden, uvedeny jsou pouze sloupce$i.

$pocetSlov = '2';

$sloupec .= " tabulka$i.sloupec AS sloupce$i, tabulka$i.sloupec AS posledniSloupec";
}

$sql = "SELECT $sloupec FROM .........";

DB vrati:
| sloupec1 | posledniSloupec1| sloupec2| posledniSloupec2|
| jablka | 01 | hrusky | 01 |

a to je nezadouci vysledek.

}

$sql = "SELECT $sloupec, tabulka$pocetSlov.sloupce AS posledniSloupec FROM .....";

DB vrati:

|sloupec1 | sloupec2 | posledniSloupec|
| jablka | hrusky | 01 |

a to je zadouci vysledek, protoze hodnota pro posledniSloupec je brana ze sloupce sloupec2.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0