| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Lion76 Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 10. 2007, 20:40:14
Zdravim, mam spojovaci dotaz, ve kterem spojuji tabulku samou se sebou a potrebuji do tohoto spojovaciho dotazu natvrdo zahrnout i zobrazeni hodnoty z posledniho sloupce, aby hodnota z posledniho sloupce byla, jak text, tak i cislo. Proc natvrdo??? Protoze spojovaci dotaz sestavuji pomoci cyklus for a retezce.
|
||
| Kajman_ Profil * |
#2 · Zasláno: 23. 10. 2007, 20:47:18
A co přesně z toho Vám nejde?
|
||
| Lion76 Profil * |
#3 · Zasláno: 23. 10. 2007, 20:58:03
Kajman_
Zobrazeni posledniho sloupce v ciselnem formatu, t.j. ciselny kod posledniho sloupce v textovem formatu, protoze kdyz nadefinuji, ktere sloupce se budou zobrazovat, tak se u kazdeho textoveho sloupce zobrazi i sloupce z ciselnou hodnotou, ale ja potrebuji pouze ciselnou hodnotu z posledniho textoveho sloupce. |
||
| Lion76 Profil * |
#4 · Zasláno: 23. 10. 2007, 21:28:14
Vyreseno.
|
||
| Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 23. 10. 2007, 21:43:07
Tak ještě, že se to povedlo vyřešit, protože asi málokdo tuší, cože jste vlastně chtěl ;-)
Omlouvám se za OT, ale tenhle thread mě rozesmál nejvíc ze všecho tento den... i když je to podle všeho jen mnou. Asi jsem si dal moc slivovice do čaje (a nebo málo ;-) |
||
| Lion76 Profil * |
#6 · Zasláno: 23. 10. 2007, 22:22:23
Kajman_
Jeste se k tomu ve strucnosti vratim, treba zmenite nazor. for($i=1;$i<=$pocetSlov;$i++){ $sloupec .= " tabulka$i.sloupec AS sloupce$i"; } sql = "SELECT $sloupec ........"; Nikdy nedostanu ciselnou hodnotu posledniho sloupce for($i=1;$i<=$pocetSlov;$i++){ $sloupec .= " tabulka$i.sloupec AS sloupce$i"; } if(empty($pocetSlov)){ sql = "SELECT $sloupec ........"; } else { $sql = "SELECT $sloupec, tabulka$pocetSlov.sloupce AS ciselnaHodnotaPoslednihoSloupce"; } Dostal jsem, co jsem chtel. :o) Jinak jsem neutrpel zadnou ujmu, zacatky jsou proste tvrde a snesu kritiku na moji hlavu, pokud je pravem a ona ted pravem je, takze se nemusite omlouvat. |
||
| Kajman_ Profil * |
#7 · Zasláno: 23. 10. 2007, 23:58:42
A nebylo to předím prostě ve sloupečku sloupce$pocetSlov?
|
||
| Lion76 Profil * |
#8 · Zasláno: 24. 10. 2007, 02:38:09
Kajman_
Moc tu slivovici pijete. :o) Pokusim se to ve strucnosti vysvetlit, ale v tuto pokrocilou dobu nerucim za vysledek. Sloupecek sloupce$pocetSlov neni nikde uveden, uvedeny jsou pouze sloupce$i. $pocetSlov = '2'; for($i=1;$i<=$pocetSlov;$i++){ $sloupec .= " tabulka$i.sloupec AS sloupce$i, tabulka$i.sloupec AS posledniSloupec"; } $sql = "SELECT $sloupec FROM ........."; DB vrati: | sloupec1 | posledniSloupec1| sloupec2| posledniSloupec2| | jablka | 01 | hrusky | 01 | a to je nezadouci vysledek. for($i=1;$i<=$pocetSlov;$i++){ $sloupec .= " tabulka$i.sloupec AS sloupce$i"; } $sql = "SELECT $sloupec, tabulka$pocetSlov.sloupce AS posledniSloupec FROM ....."; DB vrati: |sloupec1 | sloupec2 | posledniSloupec| | jablka | hrusky | 01 | a to je zadouci vysledek, protoze hodnota pro posledniSloupec je brana ze sloupce sloupec2. |
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
0