Autor Zpráva
Icepoint
Profil
Zdravim, potřebuji poradit jak mám naimportovat dump do databáze (DB je připravená, dump už obsahuje jen data do připravených tabulek)... Jen je malý problém, že ten dump má 32MB! (s tim si phpmyadmin neporadí) předpokládám, že by to mělo jít přez tu utilku mysqlimport v mysql/bin, jenze jsem moc nepochopil jak na to ... moh by mi někdo třeba napsat syntaxi toho příkazu tak, abych to naimportoval, nebo nějakej jinej způsob ???
Joker
Profil
Tohle jsem kdysi řešil tak, že jsem to na smysluplných místech rozsekal a importoval postupně
Kajman_
Profil *
Pokud se dostanete na stroj přes ssh, tak si tam nahrejte ten soubor a pak tam stačí spustit
mysql -u mojeusername -p -D mojedatabase < soubor_s_daty.sql
Icepoint
Profil
Kajman_
nema byt za -p jeste heslo ???
Kajman_
Profil *
Když ho chcete uložit do historie bashe, tak si ho tam klidně napište, ale bez mezery. Takhle by se Vás to mělo na heslo zeptat.
Icepoint
Profil
Kajman_
mno, vzhledem k tomu, ze ot mam ve windows, tak se mi to do historie bashe nezapise :) navic to mam jen na localhostu, takze s ulozenym heslem neni zadnej problem :)
Icepoint
Profil
Joker
nojo, jente jak pisu, to ma 32 MB
nightfish
Profil
nojo, jente jak pisu, to ma 32 MB
na což ti Joker rozumně odpověděl, že to máš rozsekat na menší části a ty naimportovat postupně
a je logické, že když to budou menší části, tak budou menší než 32 MB (když jich třeba bude 32, tak bude mít každá 1MB, s čímž by si měl PMA bez problémů poradit)
simka00
Profil
upload tak velké databáze na hostinzích řeším následovně:

1. příliš velké tabulky vyexportuju v phpmyadminu do csv (všechno ponechám stejné, akorát názvy sloupců uzavřené dám uvozovky, řádky ukončené -n-)
- lze provést i dotazem
SELECT * INTO OUTFILE 'vystupni_soubor.csv' FIELDS TERMINATED BY ';' FROM tabulka;


2. csv soubor nahraju do adresáře hostingu, kam databázi chci nahrát

3. pomocí
$_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]
zjistím adresář na hostingu, kde se csv soubor nachází

4. v phpmyadminu spustím tento dotaz:
LOAD DATA LOCAL INFILE '{document_root}{soubor}.csv' INTO TABLE tabulka FIELDS TERMINATED BY ';' ENCLOSED BY '"' LINES TERMINATED BY '-n-';



upload databáze velké třeba 15 MB pak trvá v setinách až desetinách sekund

edit: -n- nahraď znakem pro konec řádku ({zpětné lomítko}n), diskuze mi to nechce vzít
mandus
Profil
a co bigdump - http://www.hotscripts.com/Detailed/20922.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0