Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
__Martin Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 11. 2007, 23:54:04
Ahoj,
chystám nyní vytvořit jeden e-shop. V obchodu se bude prodávat různé typy výrobků například hrníčky, pánvičky, talířky. Mají podobné vlastnosti - a, b, c, d. Každý z typů má ještě jednu unikántní vlastnost x, y, z. A teď nevim jestli mám udělat jednu velikou tabulku, se sloupci a, b, c, d, x, y, z a nebo pro každý typ výrobku (hrníček, panvička, talířek) udělat zvlášťní tabulku tak, aby nevznikali prázdné buňky v tabulce. Praktičtější se mi zdá první verze. Jaké z těchto dvou řešení byste mi poradili a proč? Děkuji. |
||
jogurt Profil |
#2 · Zasláno: 25. 11. 2007, 02:37:05
Docela elegantni (ale nevim, jak funkcni) by bylo udelat
- jednu tabulku s vlastnostma: Sloupce id_vlastnosti, nazev_vlastnosti, druh_razeni_vlastnosti... Tam bude par radku, treba zminenych a, b, c, d, x, y, z. - dalsi tabulku s vyrobkama: Sloupce treba id_vyrobku, nazev_vyrobku, popis_vyrobku, cena, vyrobce, skladem, kategorie... - a treti (relacni) tabulku: Sloupce id_vyrobku a id_vlastnosti (dohromady jsou klicem), hodnota_vlastnosti. Zalezi na rozsahu sortimentu a taky nevim, jak to bude rychle a jak se v tom treba bude dat hledat, jen mi to prislo zajimave. J |
||
Mastodont Profil |
#3 · Zasláno: 25. 11. 2007, 08:35:45
__Martin
Kolik výrobků tam budeš mít? Jestli tak kolem tisíce, pak první řešení bohatě stačí. |
||
__Martin Profil * |
#4 · Zasláno: 25. 11. 2007, 12:33:09
Mastodont
Těch výrobků z počátku určitě méně, časem budou stále přibývat. Na jakém čísle se počet výrobků zastaví zatím nevím. Ale bude jich určitě méně než zmíněná tisícovka. jogurt Zajímavé řešení a možná i nejuniverzálnější, ještě o něm popřemýšlím, celkem se mi zamlouvá. |
||
Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 11. 2007, 20:52:08
Jestli neudělat i vazbu kategorií a vlastností. A výrobek z dané kategorie by měl mít asi nastavené všechny vlastnosti z ní a mohl by mít ještě vlastní. Když budete někdy dělat podrobné vyhledávání v kategorii, tak budete vědět, co tam dát. Co by měly mít všechny výrobky zadefinované.
|
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
__Martin Profil * |
#6 · Zasláno: 2. 12. 2007, 13:00:57
Kajman_
Nebráním se žádnému návrhu, ale tomu poslednímu jsem popravdě moc neporozuměl, zkusím se nad tím ještě zamyslet. http://img231.imageshack.us/my.php?image=navrheu6.jpg Mám třeba jeden hrníček. Takže do tabulky skupina_objektu se vloží záznam o ceně, popisu, názvu. Pak do tabulky produkty se doplní barevné provedení, počet kusů a id na tabulku skupina_objektu. Pokud existuje další barevné provedení tohoto hrníčku, vloží se jen do tabulky produkty. Ostatní tabulky snad popisovat nemusím. Co byste vytkli tomuto návrhu? Nějaké nápady na zlepšení? Díky moc. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0