Autor Zpráva
rkomoras
Profil
Na PC mám doma WAMP server. Stáhl jsem si novou verzi PhpMyAdmin. Ten mi pořád vypisuje nějakou chybu.
Vytv��en� sezen� selhalo, pros�m zkontrolujte chyby v logu PHP a/nebo webserveru a pe�liv� nastavte podporu sezen� v PHP.

(Dělala to i ta stará verze)
S MySQL a databázemi nemám žádné zkušenosti.
Co mám upravit, změnit, vytvořit??
Jan Tvrdík
Profil
Nefunguje jen phpMyAdmin nebo i ostatní věci?

Podle toho, co jsi napsal bych řekl, že ti nefungujou session, protože nemáš správně nastavený práva do složky, kde se ukládají.
rkomoras
Profil
jak to mám nastavit?
rkomoras
Profil
předělal jsem pár věcí (třeba přeinstaloval WAMP) a hlásí mi to tohle:
nelze nahr�t roz���en� mysqli,<br />zkontrolujte pros�m nastaven� PHP
Jan Tvrdík
Profil
1. Neznám WAMP (instaluji si vše sám), takže budu napovídat spíše obecně

2. Musíš najít soubor "php.ini" bude buď v adresáři windows nebo ve složce, kde máš nainstalování php
3. V souboru php.ini musíš přidej na konec
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Vlastní nastavení ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
[Errors]
error_reporting          = E_ALL
display_errors           = On
display_startup_errors   = On
docref_root              = "http://cz2.php.net/manual/en/"
docref_ext               = ".php"


[Security]
register_globals         = Off

[Extensions]
; MySQL
extension                = php_mysql.dll
; MySQLi
extension                = php_mysqli.dll


4. Restartuj Apache (WAMP)
5. Pošli, co se stalo
rkomoras
Profil
nestalo se nic, phpMyAdmin háže furt tu samou chybu
rkomoras
Profil
ani tam ty soubory php_mysql.dll a php_mysqli.dll nevidim
Jan Tvrdík
Profil
zavolej příkaz phpinfo(); a zjistli, jestli je tam položka MySQL a MySQLi
rkomoras
Profil
neni
Jan Tvrdík
Profil
Nevím, zda jsi uspěšně restartoval Apache, takže ti poradím způsob, který zaručeně funguje - restartuj komp a napiš, jestli se pak ve výpisu phpinfo() MySQL už objevilo nebo ne.
rkomoras
Profil
restartoval, nic. ale zkusim nainstalovat novou verzi...2.11.3, jsou tam úplně jiný soubory, než v tom starym
rkomoras
Profil
problém bude asi s instalací, mám tam jenom config.sample.inc.php

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0