Autor Zpráva
ptr
Profil *
dělám inzertní systém ( každý inzerát má 0-4 obrázky) a teď uvažuji jestli je lepší ukládat obrázky do DB, nebo ukládat jen jejich cestu, nebo je jednoduse ukládat do adresáře a pak je vybírat a manipulovat s nimi na aplikační vrstvě.

obrázek bude mít název cislo_inzeratu_1.jpg, cislo_inzeratu_2.jpg ...

co je lepší?
Hugo
Profil
ptr

To hodně záleží na vytížení serveru, kvótách v db, atd. Ale obecně je lepší ukládat soubory na disk a do db dávat jen cesty.
ptr
Profil *
jenže mi přijde zbytečné ukládat cesty, když vím jak se název obrázku bude jmenovat ... jde jen o to, že to bude asi jednodušší například pro získání počtu obrázků u inzerátu ... pravděpodobně to i méně zatíží server, než kdyby nějakým cyklem zjišťoval počet obrázků a jiné informace ...
Martin Tiršel
Profil
Do DB ukladat len informacie ktory obrazok je ktory, plus pripadne statisticke udaje a obrazky nacitavat priamo cez URL z disku, pokial nemaju byt neverejneho charakteru (aj nevrejne sa daju cez PHP ochranit). DB bude mat mensi objem a bude sa s nou lepsie pracovat.
djlj
Profil
pravděpodobně to i méně zatíží server, než kdyby nějakým cyklem zjišťoval počet obrázků a jiné informace
4 provedení cyklu server moc nezatíží. Ulož si přímo k inzerátu do databáze počet obrázků, ty pak v detailu inzerátu vypisuj cyklem.
ptr
Profil *
djlj> nad tim jsem take premyslel, ale neprijde mi to jako prislis ciste reseni. Ukladam tedy do DB informace o obrazcich ... bude to asi nejlepsi reseni

diky za reakce
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.