Autor Zpráva
x
Profil *
čau, potřeboval bych poradit jak omezit počet řádků v tabulce, např. aby se mi tam uložilo třeba 5 záznamů a když by přibyl 6 tak ten nejstarší, respektive ten s nejnižšim ID aby se smazal. Dá se tohle nák nastavit přímo v databázi ?
Casero
Profil
x
Takové řešení neznám, ale IMHO stejného výsledku dosáhneš Updatem nejstaršího záznamu.
Alphard
Profil
Dá se tohle nák nastavit přímo v databázi ?
můžeš vytvořil trigger na insert
x
Profil *
díky, ale mohli by jste mi to vysvětlit nák jednodušejc ? databáze neni moje silná stránka....

Alphard
můžeš mi to pls popsat nák podrobnějc ?
Alphard
Profil
můžeš mi to pls popsat nák podrobnějc ?
těžko, je to složitější, maximálně tě odkázat někam, kde to řeší http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1019
jestli popíšeš strukturu tabulky, třeba ho tady někdo vytvoří
x
Profil *
tabulka je jednoduchá má tři sloupce - ID , NICK , OBSAH
jedná se o velice jednoduchej shoutboard, nebo jak to mám pojmenovat...jelikož to potřebuju nacpat do určitý velikosti stránky tak potřebuju omezit ten počet záznamů...
Alphard
Profil
ještě jsem se zapomněl zeptat, je k dispozici MySQL 5? bez něho to nepůjde
x
Profil *
jj běží to na MySQL 5...
Kajman_
Profil *
insert into tabulka(nick,obsah) values ('hodnota','hodnota');
delete from tabulka order by id desc limit 5, 1000;

Ale normální je nechat data v tabulce všechna a jen vypisovat posledních pět.
x
Profil *
Kajman_
díky za radu, ale ještě bych potřeboval poradit co s tim přesně udělat ?
Alphard
Profil
ale ještě bych potřeboval poradit co s tim přesně udělat
Kajman_ měl na mysli provedení dvou dotazů
1. vloží se nový záznam
2. smaže se 6. až 1000. záznam (1000 je asi zbytečně velké číslo, ale to nevadí)

nebo doporučuje nemazat data, ale jen vybírat posledních 5 s tím, že tam ostatní buď zůstanou, nebo se smažou jednou za čas třeba manuálně

pokud jde o ten trigger, vytvořil jsem alfa verzi, ale ta mi hází chyby, momentálně nemám čas to ladit
x
Profil *
jj, chápu co mi radíte, ale potřeboval bych spíš poradit jak to zrealizovat, kam co vložit atd...
Kajman_
Profil *
Zkuste najít, kde tam je select těch dat a na jeho konec napište
limit 5

Nemůžeme Vám lépe radit, jak zrealizovat změnu, když nevíme, jak máte zrealizované celé přidávání nebo vypisování příspěvků.
x
Profil *
ten kod je dost starej a nedál sem ho sám, třeba to dokáže nák poladit, já si s tim nevim rady, sem rád žě dám v php nebo mysql dohromady uplně jednoduchý věci a i u toho se vždycky pěkně zapotim...

$select1=mysql_query("SELECT * FROM shoutboard order by id desc",$connect);
for($i=0;$i<mysql_num_rows($select1);$i++){
        $area2=mysql_fetch_row($select1);
        mysql_num_fields($select1);
		$transcript=mysql_query("SELECT * FROM shoutboard where id='".$area2[0]."' order by id desc",$connect);
		$transcript2=mysql_fetch_array($transcript);
Kajman_
Profil *
$select1=mysql_query("SELECT * FROM shoutboard order by id desc LIMIT 5",$connect);
x
Profil *
díky !!! vypadáto že problem je vyřešenej, potřeboval bych kurz z php abych s tim neměl takový problemy... tohle všechno ses naučil pustupně vytvářením stránek, nebo kam na to všechno chodíš ?
nightfish
Profil
x
potřeboval bych kurz z php
http://linuxsoft.cz/php

a imho taky kurz mysql
http://linuxsoft.cz/mysql

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0