Autor Zpráva
blast3r
Profil
Som v oblasti MySQL zaciatocnik a potrebujem radu:

mysql_query("SET NAMES utf8");
$sql = "SELECT `hodina` , `trieda` , `predmet` , `ucebna` , `suplujeprof` , `zaprof` , `poznamky` FROM `suplovanie` WHERE datum = '$ZajtraDatumPreSQL' ORDER BY `suplovanie`.`hodina` ASC ";
$result = mysql_query($sql);
while ($row = mysql_fetch_array($result,MYSQL_ASSOC)) {
	$hodina = $row['hodina'];
	$trieda = $row['trieda'];
	$predmet = $row['predmet'];
	$ucebna = $row['ucebna'];
	$suplujeprof = $row['suplujeprof'];
	$zaprof = $row['zaprof'];
	$poznamky = $row['poznamky'];
	echo '<tr class="riadok2">
    <td>'.$hodina.'.</td>
    <td>'.$trieda.'</td>
    <td>'.$predmet.'</td>
    <td>'.$ucebna.'</td>
    <td>'.$suplujeprof.'</td>
    <td>'.$zaprof.'</td>
    <td>'.$poznamky.'</td>
  	</tr>';
}


A vrati mi toto: [img=http://klasika.ukazto.com/img_small/2110201,a6365.jpg]

No a problem je ze potrebujem zlucit vsetky rovnake cisla hodin....
Robi sa to pomocou
<td rowspan="cislo,kolko buniek tabulky chcem zlucit">bla bla bla...</td>


No a nejako potrebujem prepisat php kod alebo SQL dotaz aby to malo taky vystup....

neviem ci ma chapete preto este pripajam obraz. vystupu, ale len hodin:
[img=http://klasika.ukazto.com/img_small/2110243,anks6.jpg]

fakt s tym neviem zatat....
Alphard
Profil
počet potřebuješ znát před výpisem, napadají mě dvě možnosti
1. vytáhnout ho z databáze druhým dotazem s group by
SELECT hodina, count(hodina) pocet` FROM `suplovanie` WHERE datum = '$ZajtraDatumPreSQL'  group by hodina 

2. hned to nevypisovat, ale ukládat do pole, spočítat a pak vypsat
blast3r
Profil
Diki moc :)

SELECT hodina, count(hodina) pocet` FROM `suplovanie` WHERE datum = '$ZajtraDatumPreSQL'  group by hodina 


toto mi moc pomohlo ako dalej.... funguje na 100% ;)

Taka otazocka co znamena vyraz
group by hodina?
Alphard
Profil
jde o seskupování, vysvětleno je např. na http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=864
ve volných chvílích doporučuji alespoň projít prvních 26 dílů zmíněného seriálu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0