Autor Zpráva
CATerPILAR
Profil
Stranky mam v utf8, do databaze se pripojuji v UTF8, PhpMyAdmin je v UTF8, znakova sada k pripojeni je UTF8_general_ci...a přesto když se podívám do db tak tam jsou uložené paznaky. Chtěl bych aby se nic nemuselo překodovavat a bylo to co nejrychlejší. Jak na to?
Taps
Profil
CATerPILAR
máš nastavené set names ?
DoubleThink
Profil *
CATerPILAR
Příště prosím vol titulek, který odpovídá alespoň inteligenci pětiletého dítěte.
Nox
Profil
CATerPILAR
Pokud se to zobrazuje divně i v databázi, tak to možná ani nepůjde, imho v databázi by se to mělo zobrazit správně vždycky, nehledě na kódování, takže podlě mě ty samotný texty v databázi nejsou v pořádku (možná existuje nějaký skript na opravu) ... zkus tam sám na test něco vložit, podívej se, jestli se to v db zobrazí správně a jestli jo, tak to pak vytáhnout do stránek (a nezapomeň na set names - Taps)
Mastodont
Profil
CATerPILAR
No a samotné tabulky jsou taky v UTF8?
ninja
Profil
CATerPILAR: verze phpMyAdmina a verze MySQL?
peta
Profil
CATerPILAR
Kde nic neni ani kure nehrabe

- ninja odhaduje problem v programu phpmyadmin. Bohuzel je to jen tipovacka, protoze tvuj vyraz "když se podívám do db" muze znamenat cokoliv.
Kdyz se podivam ja do databaze, tak to je prikaz treba

<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
$q = "SET NAMES 'utf8'";
mysql_query($q)
$q = "SELECT * FROM `tabulka` LIMIT 10";
$x = mysql_query(q);
while($r = mysql_fetch(x))
{print_r($r); echo "<br>";}
?>

Tak jestli jsem nenapsal zadnou chybu, tak by se melo zobrazit spravne kodovani.

V phpmyadminu jde nastavit kodovani, jake se ma zobrazovat na obrazovce a v jakem se ma pripojovat k databazi. V tech novejsich.

- viz Mastodont, zalezi na tom, jak mas tez nastavene tabulky.
Pokud si to otevres v phpmyadminu a mas ve vypisu tabulky - struktury sloupce s charset=utf, pak v Nastaveni tabulky pripojeni na utf a samozrejme spravne nastaveny phpmyadmin, tak musi ukazovat spravne kodovani.

... otazkou vsak je, v kom cem mas problem, pripadne tvuj zdrojak, tvuj vypis tabulek...

Tady neni tipovacka, bud popis, co a jak jsi pouzil, aby bylo mozna tvuj postup do posledniho detailu zopakovat, nebo si porad sam.
Jo, a taky by bylo dobre volit vhodny nazev tematu a volit vhodnou skupinu, treba DATABAZE, ze?
CATerPILAR
Profil
Problém vyřešen...díky za tipy. Nechápu co se Vám nezdá na původním názvu a umístění příspěvku? Když něco nevím tak to vždy píšu do jak něco udělat. A název??? Nechci se Vás dotknout, ale mám z Vás pocit že jste suchaři:)))
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.