Autor Zpráva
MP
Profil *
v phpMyAdmin je možnosť vložiť predvolenú hodnotu do každého poľa. Ako môžem pri zázname MEDIUMBLOB vložiť predvolenú hodnotu nejaký obrázok?

Ďakujem
roberta
Profil
MP
obrázky do db neukladaj. ukladaj si ich normálne do adresára a do db si vlož adresu na ten obrázok
MP
Profil *
Prečo nie?
Alphard
Profil
MP
já bych to neviděl tak strikně, někdy se obrázky do databází ukládají, ale v tvém případě je to blbost, protože místo 1x uloženého obrázku někde jinde a uvedení odkazu na něj, budeš zbytečně ukládat několik stejných
MP
Profil *
Ide o to, že mám vytvorený systém kde si užívateľ môže vložiť 3 obrázky a v prípade, že nie tak sa zobrazí iný, defaultne nastavený.
roberta
Profil
zober si, že 100 užívateľov sa rozhodne vložiť obrázok. namiesto 100 adries sa do db uloží 100 obrázkov. je to trocha zbytočné, keď stačí mať 3 + 1 defaultný na disku... 100 adries na obrázok v db zaberie rádovo menej diskového priestoru, ako 100 obrázkov v db
MP
Profil *
Ale priestor ktorý mám na hostingu je spoločný pre WEB aj pre DB takže je jedno, či ten obrázok zaberie miesto keď bude na disku alebo v DB.
roberta
Profil
MP

tvoje riešenie:
v db je 100 záznamov, v každom zázname je 10KB obrázok. to je dokopy 100*10=1000KB

moje riešenie:
v db je 100 záznamov, každom zázname je 1KB adresa. okrem toho je na disku 10KB obrázok. to je dokopy 100*1+10=110KB
MP
Profil *
Pardon, zle som to pochopil. Samozrejme, že máš v tomto pravdu. Práve preto zisťujem, ako sa dá dostať defaultný obrázok do DB, teda či sa nedá použiť iba odkaz v MEDIUMBLOBe.
roberta
Profil
MP
adresu na obr. nedaj do MEDIUMBLOBe, ale do nejakého textového poľa (napr. varchar). na disk do adresára si daj 4 obrázky (default.jpg, obrazok1.jpg, ...) a varcharu nastav default adresu adresa/default.jpg

inak to, čo som napísal (tvoje riešenie) sa dá urobiť aj "jednoduchšie", keď tu máme relačné databázy (ale musel by si mať 2 tabuľky, ktoré sa spoja reláciou. v jednej by boli tie 4 obrázky a v druhej cudzí kľuč na tabuľku z obrázkami) ale aj tak je lepšie si radšej dávať namiesto obrázkov do db adresy na obrázky.
Kajman_
Profil *
případně něco jako
ifnull(uzivateluvblob,tabulkadefaultni.defaultniblob)
MP
Profil *
Kajman_

Môžeš, prosím, napísať presne ako to má byť? Asi potrebujem práve to čo myslíš Ty...
Kajman_
Profil *
Napsal jsem to snad přesně, viz.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/control-flow-functions.html#fun ction_ifnull

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: