Autor Zpráva
Fergi
Profil *
Ahoj
Potreboval bych poradit s mazanim članku z databaze nemůžu to nejak nakombinovat v php a porad mi to nefaka jakkoliv jsem zkoušel do scriptu zamotat
DELETE FROM clanky WHERE id='$id'  
tak mi to bud hodilo chybu nebo nefungovalo(
<?
require "db.php"; 
$id = $_POST["id"];
$dotaz = "DELETE FROM clanky WHERE id='$id'";
$vysledek = MySQL_Query($dotaz);
?>

apod... :-(
ješte jsem zkoušel dát odkazu name="smazat"(a href="smaz.php name="smazat">Smaz</a>) a pak odkaz na jiny soubor kde bylo
<?
require "db.php";
$smazat = mysql_query("DELETE FROM clanky WHERE id='$id'");
?>
ale proste nic me nefungovalo....
kdyby nekdo věděl ať prosím napíše
predem dik
jogurt
Profil
Urcite require pracuje i bez zavorek?
Taky by k reseni pomohlo zverejnit to chybove hlaseni, co ti to vratilo...
K
Profil *
jogurt
funguje
jogurt
Profil
K
Dik, nevedel jsem.
Fergi
Atribut name v tagu odkazu nema nic spolecneho s promennyma v PHP.
Kajman_
Profil *
href="smaz.php?id=nejakecislocochcetesmazat"

a v tom skriptu

$id = $_GET["id"];

A pokud nemáte zapnuté magic quotes, tak nezapomeňte na addslashes.
Fergi
Profil *
to jogurt
tohle sem psal v rychlosti jen pro obraz takze to mozna neni presne jinak zadny chybky to nepsalo

jinak dekuji Kajmanovi to me nenapadlo zkusit href="smaz.php?id=nejakecislocochcetesmazat" ja totiz nacital ID z databaze.... jen to budu muset nejak osetrit aby tam nemohl kazdy to by mi pak mohl mazat co by chtel... ale hned jak se dostanu na svuj PC testnu to :-)
ale moc tomu nerozumim magic quotes.. addslashes .... s databazi teprve zacinam takze sry za to ze se stale ptam o:-)
tak dik teda moc za to :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: