Autor Zpráva
Watchick
Profil *
Zdravím, potřebuji pomoci... mám tabulku, která má řekněme 20 sloupců.
1. je id (auto_increment, key)
2. nick
3. heslo
4. ... a tak dale to pokracuje...
Dnes jsem si všiml, že v PhpMyAdmin se mi nechce přidat nový řádek
mam kód:
mysql_query("INSERT INTO ***(nick, heslo, narod, jedn1, jedn2, jedn3, jedn4, jedn5, jedn6, jedn7, jedn8, jedn9, jedn10, utok, obranap, obranak, posledni_zmena, heroutok, heroutokp, heroobrana, heroobranap, heroregenerace, cara, vel, pismo, barva, mail, active, admin, server, kodaliance, sex) VALUES ('$nick3','$heslo2','$narod','','','','','','','','','','','','','','$   cas','','','','','','dotted','1','Arial','lightblue','$mail','0','0','   $server','$kodaliance','$sex')");//nacte momentalni heslo (stare)

do teď to fungovalo a teď si s tim vůbec nevím rady, dnes jsem přišel na svůj web, náhodně zkusím, jestli regiostrace stálůe funguje a ono to nefunguje, což byl pro mne šok, protže to nějakou dobu fungovalo... v této tabulce mám zaplněné 2 strany po 30 řádcích a jsem za polovinou 3. stranky (takze celkem cca 75 řádků), enní možné že by byla dtb už zaplněna? Děkuji za hbytou odpověď! Děkuji Watchick

— Moderátor (nf): Opraven titulek. —
nightfish
Profil
do teď to fungovalo a teď si s tim vůbec nevím rady, dnes jsem přišel na svůj web, náhodně zkusím, jestli regiostrace stálůe funguje a ono to nefunguje, což byl pro mne šok, protže to nějakou dobu fungovalo... v této tabulce mám zaplněné 2 strany po 30 řádcích a jsem za polovinou 3. stranky (takze celkem cca 75 řádků), enní možné že by byla dtb už zaplněna? Děkuji za hbytou odpověď! Děkuji Watchick
pakliže ti phpmyadmin nechce přidat nový řádek, vždy ti vypíše, proč tomu tak je
bez této chybové hlášky ti asi nikdo přesně neporadí
Watchick
Profil *
UUh fatální chyba! moc se omlouvám, ale tento výstup do MySQL jde přes PHP script...
Watchick
Profil *
SQL-dotaz:

mysql_query(
"INSERT INTO ***(nick, heslo, narod, jedn1, jedn2, jedn3, jedn4, jedn5, jedn6, jedn7, jedn8, jedn9, jedn10, utok, obranap, obranak, posledni_zmena, heroutok, heroutokp, heroobrana, heroobranap, heroregenerace, cara, vel, pismo, barva, mail, active, admin, server, kodaliance, sex) VALUES ('nyk','457452452453345','riman','','','','','','','','','','','','',' ','00-00-0000','','','','','','dotted','1','Arial','lightblue','seznam @seznam.cz','0','0',' speed','123456','male')"
);

MySQL hlásí: Dokumentace
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'mysql_query("INSERT INTO ***(nick, heslo, narod, jedn1, jedn2, jedn3, jedn4, jed' at line 1
nightfish
Profil
MySQL hlásí: Dokumentace
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'mysql_query("INSERT INTO ***(nick, heslo, narod, jedn1, jedn2, jedn3, jedn4, jed' at line 1

když to cpeš přímo do mysql, tak tam nemá být volání php funkce mysql_query
tzn. z dotazu odstraň na začátku mysql_query(
a na konci ");
Watchick
Profil *
ok, už jsem to tak zkoušel, omlouvám se, vložil jsem tam to 1. což jsem myslel co tam má být, tady je to správné:
SQL-dotaz:

INSERT INTO ***( nick, heslo, narod, jedn1, jedn2, jedn3, jedn4, jedn5, jedn6, jedn7, jedn8, jedn9, jedn10, utok, obranap, obranak, posledni_zmena, heroutok, heroutokp, heroobrana, heroobranap, heroregenerace, cara, vel, pismo, barva, mail, active, admin, server, kodaliance, sex )
VALUES (
'nyk', '457452452453345', 'riman', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ' ', '00-00-0000', '', '', '', '', '', 'dotted', '1', 'Arial', 'lightblue', 'seznam @seznam.cz', '0', '0', ' speed', '123456', 'male'
)

MySQL hlásí: Dokumentace
#1062 - Duplicate entry '127' for key 1
nightfish
Profil
#1062 - Duplicate entry '127' for key 1
v tabulce, jejíž název neuvádíš, máš obsah nějakého sloupce nastaven na unikátní (unique)
do tabulky nelze vložit řádek, který by neměl jedinečnou hodnotu v tomto sloupci
takže se podívej, který sloupec máš nastaven na unique, a rozhodni se, zda-li je to potřeba (minimálně u nicku je to dobrý nápad)
případně dodělej kontrolu unikátnosti zadaného nicku (viz např. http://php.vrana.cz/vyuziti-unikatnich-klicu-v-databazi.php)
Watchick
Profil *
unikátní mam nastaveno ID je ale auto_increment takže se přiřazuje sám, tak ho nevjkládám pomocí INSERT a doplňuje se tam sám...
nightfish
Profil
Watchick
ajo, v tom případě je to jasné... nastav sloupci s ID jiný typ - teď tam máš zřejmě signed smallint nebo tinyint
dej tam int a neměl by být problém
Watchick
Profil *
děkuji, vyzkouším to...
Watchick
Profil *
Děkuji za pomoc, co já bych si bez techto diskuzi pocal? :-) díky nightfish
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.