Autor Zpráva
Ghosting
Profil
Zdravím, mám pár otázek k mysql (jsem začátečník).
1. Proč musím psát do kódu toto
echo    "<div ";
echo  "class=";
echo	 "'";
echo  "nejaky-class";
echo	 "'";
echo  	">";.....

Když chci napsat <div class="nejaky-class">...
Proč to nejde naspat echo "<div class="nejaky-class">";.?

2. Jde v myphpadminu přiřadit dejme tomu nějaké ID které se automaticky navyšuje když přidám nějakou informaci do tabulek?
Měsíček
Profil
"Proč to nejde naspat echo "<div class="nejaky-class">";.? "

"<div class=\"nejaky-class\">"; ...

nevím co myslíš? Do MySQL se zapisuje naprosto normálně :D
Ghosting
Profil
aha, ja tam nedal ty lomitka
Matty
Profil
Ghosting
Proč musím psát do kódu toto
Nebo můžeš napsat "<div class='nejaky-class'>";
Alphard
Profil
ad2: auto_increment
Venca V
Profil
1/ \" je takzvaná escape sekvence, pomocí které můžeš v příkazu echo zapsat úvozovky, pokud bys zapsal úvozovky bez zpětného lomítka, bylo by to parserem chápáno jako ukončení vypisovaného řetězce a následně ti to vyhodilo chybu.

2/ To, co hledáš je funkce auto_increment, která ti při každém vložení řádku do tabulky zvýší hodnotu o 1. http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=801
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0