Autor Zpráva
HGD
Profil
Newim jestli to jde, ale potřebuju dostat do bunky URL odkaz, kde bude jako parametr id=, ale chtěl bych tam ID tý položky, kterou teprve do DB vkládam
Jan Tvrdík
Profil
1. mysql_insert_id()
2. LAST_INSERT_ID()

vice na http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/getting-unique-id.html
HGD
Profil
ale nepochopil sem, jak to použít, resp. zapsat...
Když budu do DB zapisovat "$url" ve kterym bude:
index.php?page=content&id=
a na konec bych potřeboval doplnit to ID
Kajman_
Profil *
Po insertu můžete udělat update.
Plnit to triggerem.
Vůbec to číslo do url nedávat, když to číslo stejně v tom řádku je.
HGD
Profil
nešlo by to nějak podrobněji? to je jak když se tu mluví španělsky :)
DJ Miky
Profil
HGD:

Po insertu můžete udělat update.

Vložíš nejprve záznam bez té adresy, pak si pomocí mysql_insert_id() (PHP) nebo LAST_INSERT_ID() (SQL) zjistíš ID toho záznamu a pustíš update příkaz, kde nastavíš záznamu tu adresu se získaným ID.


Plnit to triggerem.

Vytvoříš si trigger, který ti po vložení nového záznamu (bez té adresy s ID) automaticky doplní adresu + vložené ID (získané pomocí LAST_INSERT_ID()).


Vůbec to číslo do url nedávat, když to číslo stejně v tom řádku je.

To číslo už je uložené jako ID záznamu, takže ho tam nemusíš ukládat podruhé a adresu si ve skriptu (nebo i přímo v dotaze, třeba pomocí CONCAT()) složíš z řetězce „index.php?page=content&id=“ a sloupce s ID záznamu.
HGD
Profil
:-D sem vůl :-D, to mi vůbec nenapadlo to ID tam nacvat až pak když to vypisuju, přitom to ID stejně taham z DB :-D
HGD
Profil
tak nakonec je to taky naprd...potřeboval bych použít to LAST_INSERT_ID, ale newim jak, vrací to "1"

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0