Autor Zpráva
dejvik
Profil *
Mel bych dotazek ohledne nasledujiciho problemu: Chtel bych udelat historii zmen - po prihlaseni bude moct uzivatel editovat svoje udaje a kazdou zmenu bych chtel zaregistrovat (admin tyto zmeny bude prohlizet a po prohlednuti je smaze). Napadlo me reseni vytvorit tabulku, kde by byly sloupce id zmeny, kdo co a kdy edtival. Sloupci id zmeny nastavim datovy typ treba bigint. Jenze uzivatelu predpokladam hodne a zmen jeste vic. A urcite po nejake dobe dojde k prekroceni max. hodnoty id zmeny.. Po te se jiz nebude moct dat do teto tabulky zadny zaznam...
K
Profil *
Myslim ze BIGINT ti jentak nepretece..
dejvik
Profil *
no je to docela velke cislo, kdyz mu nastavim jeste UNSIGNED, tak by to nemuselo pretect... ale zajimalo by me, kdyz chces nekdo registrovat hodne zmen, tak si myslim, ze po takovych par letech pretece i ten bigint.. no mozna by nebylo spatne treba tu tabulku celou vycistit, tak by se to melo zajistit
K
Profil *
vetsinou se zaznamenava po urcite casove obdobi a pak se automaticky maze - napr. starsi zaznamy jak 1rok. Jinak BIGINT ma dost mista i bez promazavani:) Kdyby jsi mel miliardu uzivatelu a kazdy by udelal miliardu zmen tak by byl BIGINT v pohode. Nechci te urazit, ale takoveho cisla jentak nedosahnes.
dejvik
Profil *
no mel jsem spatne zdroje, kde informovali o rozsahu bigintu, uz jsem si to opravil:)
K
Profil *
Pro ty co jsi nejsou jisti:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/numeric-type-overview.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: