Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
malek Profil |
#1 · Zasláno: 24. 4. 2008, 13:41:48
pouzivam select union select2
select mi vrati 1dotaz select2 mi vrati 5dotazov no vzdy sa zobrazi len ten jeden s prveho, co je spravne, no chcel by som vediet ci existuje nieaky prizkaz ktory by vypisal vsetky. slo by to php zabespecit ako while select while select2 no bol by pak problem pri listovani zaznamov:( dakujem |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 24. 4. 2008, 13:52:30
pouzivam select union select2
(select sloupec1, sloupec2 from tabulka1 where ...) union all (select sloupec1, sloupec2 from tabulka2 where...) to vypíše všechny řádky z první tabulky i ze druhé tabulky, které vyhovují podmínkám |
||
malek Profil |
#3 · Zasláno: 24. 4. 2008, 14:04:25
my chybalo slovko all :) dik, idem testovat :D
|
||
malek Profil |
#4 · Zasláno: 24. 4. 2008, 14:09:42 · Upravil/a: malek
no jo, este nieak zabespecit aby sa mi neopakovali vysledky s prveho selectu v druhom, ide nieak zabespecit aby vysledy mali distinct id abo tak nieak? group by id?
|
||
Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 24. 4. 2008, 15:16:44
este nieak zabespecit aby sa mi neopakovali vysledky s prveho selectu v druhom
to uděláte právě vynecháním slovíčka all zabespecit aby vysledy mali distinct id ano např. tím group by id |
||
malek Profil |
#6 · Zasláno: 24. 4. 2008, 15:22:18
no ked vynecham all t ak zada len prvy select ja by som chcel aby mi to hodilo vsetky ale ak nieaky vyhovuje select1 aj select2 tak aby ho zobrazilo len raz, takze all nepomoze a group by id neviem dat aby platil pre vsetky ale len pre jednotlive co pak neriesi problem :(
|
||
Kajman_ Profil * |
#7 · Zasláno: 24. 4. 2008, 15:36:45
A nemáte tam jen např. špatně uzávorkovaný limit? Union a union all by se měly lišit jen tím neopakováním naprosto stejných řádků, které vygeneroval jiný dotaz dříve.
Zkuste sem napsat Váš dotaz, ať se můžeme bavit o konkrétním problému. |
||
malek Profil |
#8 · Zasláno: 24. 4. 2008, 16:13:08
jo, zrejme nieaky preklep, dik, uz som myslel ze to budem musiet niak inak robit, zmenou databazi abo tak nieak :DD
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0