Autor Zpráva
Tomicek
Profil *
Zdravím Vás,

mám jednu tabulku kde mám uloženy faktury. Chci udělat automat, který pomocí cronu bude odesílat upomínky. V mysql mam ulozen zaklad fakturu kde mam datum vystaveni, splatnost,... rad bych se zeptal, jestli mi muzete poradit SQL prikaz, kterym nactu z databaze faktury, ktere mam vice jak 1 den po splatnosti (policko datumsplatnosti (YYYY-MM-DD HH:MM:SS)), kdy priznak zobrazit je 1 a policko zaplaceno je prazdne a take policko datumzaplaceni je 0000-00-00 00:00:00

Nejak mi SQL prikazy nefunguji. Diky moc
Tomicek
Profil *
Tak už to mám

SELECT * FROM fakturace_zaklad WHERE (zobrazit='1' AND typdokladu<>'3' AND zaplaceno='0000-00-00 00:00:00' OR zaplaceno='' AND zaplacenacastka='') AND TO_DAYS(NOW()) - TO_DAYS(datumsplatnosti)>=1
kajaman
Profil
hmm, no já si myslím, že možná to máš napsané špatně... když budeš mít v nějakém záznamu:

zaplaceno='' a zaplacanacastka='' a zobrazit='0'
a bude splněna ta část TO_DAYS(NOW()) - TO_DAYS(datumsplatnosti)>=1

tak ten záznam bude taky vybrán, ačkoli vzhledem k zobrazit='0' by být podle zadání neměl...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: