Autor Zpráva
Cup
Profil
Dobrý den ... nevím jestli to dokážu vysvětlit tak to sem zkopíruji

jedná se o tom že potřebuju vypsat zápasy co se mají hrát ... v tabulce mám týmy A a B uložené jakjo jejich ID a při výpisu bych chtěl aby mi to podle toho id naslo jmeno zapasu v tabulce a vypsaloho to :) u jednoho t odovedu ... ale u dvou vedle sebe mi to nevypise nic ... tak nevim no

        $dotaz2 = mysql_query ("SELECT zapasy.id_zapas, zapasy.kolo_zapas, zapasy.sezona_zapas, zapasy.team_a_zapas, zapasy.vysl_a_zapas,"
                             ."	zapasy.team_b_zapas,	zapasy.vysl_b_zapas,	zapasy.vysledek_zapas,	za pasy.datum_zapas, tymy.nazev_team, sezona.rok_sez"
                             ." FROM zapasy, tymy, sezona"
                             ." WHERE zapasy.team_a_zapas = tymy.id_team AND zapasy.sezona_zapas = sezona.id_sez"
                            , $spojeni);
         if(!$dotaz2){showerror();}

?>
           <table id="vypis_cl" border="0">
             <tbody>
               <tr>
                 <th>Id</th>
                 <th>Kolo</th>
                 <th>Sezona</th>
                 <th>Soupeři</th>
                 <th>Výsl.</th>
                 <th>Dat.</th>
                 <th>Edit</th>
                 <th>Smaž</th>
               </tr>
             </tbody> 
<?php       $pocet = "0"; 
             while($row=mysql_fetch_array($dotaz2))
             {
           $upravdatum["datum"] = $row["datum_zapas"];
           $upravdatum["datum"] = substr($upravdatum["datum"], 8, 2) . "-" .
                                         substr($upravdatum["datum"], 5, 2) . "-" .   
                                         substr($upravdatum["datum"], 0, 4);
         echo " <tr class=\"".(($pocet++ % 2)? "suda" : "licha")."\">";  // barav radku ...?>  
                 <td><?php echo $row["id_zapas"];?></td>
                 <td><?php echo $row["kolo_zapas"];?></td>
                 <td><?php echo $row["rok_sez"];?></td>                 
                 <td><?php echo substr($row["nazev_team"], 0 ,6)."... ".$row["vysl_a_zapas"]." : ".$row["vysl_b_zapas"]." ".substr($row["nazev_team"], 0 ,6)."...";?></td>
                 <td><?php echo $row["vysledek_zapas"];?></td>  
                 <td><?php echo $upravdatum["datum"];?></td>
                 <td>
                   <form action="<?php echo $pred_link; ?>update" method="post">
                     <input type="hidden" name="id_zapas" value="<?php  echo $row["id_zapas"];?>" />
                     <input type="submit" name="edituj" value="Edituj" />
                   </form>
                 </td>
                 <td>
                   <form action="<?php echo $pred_link; ?>delete" onSubmit=" return confirm('Opravdu chcete zapas smazat?')" method="post">
                     <input type="hidden" name="id_zapas" value="<?php echo $row['id_zapas'];?>" />
                     <input type="submit" name="smazat" value="Smaž" />
                   </form>
                 </td>
               </tr>
<?php        }
        echo "           </table>\n";

Cup
Profil
takže chci
aby se mi u tohoto radku
<td><?php echo substr($row["nazev_team"], 0 ,6)."... ".$row["vysl_a_zapas"]." : ".$row["vysl_b_zapas"]." ".substr($row["nazev_team"], 0 ,6)."...";?></td>
 

zobrazily misto idecek jmena tech tymu ... ale kdyz to napisu takto tak mam logicky oba nazvy stejne ... :(

dekuji za kazdou pomoc :-)
Taps
Profil
Cup
a nezkoušel sis to pole vypstat pomocí print_r ? to by ti určitě pomohlo
Cup
Profil
nevím jak to přesně myslíš ... ale dívej kdyz se podvas do toho miho druhyho prispevku tak tam mam dve stejny pormeny a chci aby z kazdy vylezlo jiny jmeno tymu podle cisla ktere mam ulozene v db ... a to si myslim ze je docela nemozny spis sem si rikal udelat to nejak v dotazu ze proste ja nevim jak to tady ti machri delaj ze by z toho vylezlo treba $row["nazev_teamA"] a $row["nazev_teamB"] ale na to sem jeste moc velky maslo abych to udelal tak jak myslim :( ... ale jestli si pochopil problem a myslis ze by print_r pomohlo tak mi to prosim skus trochu osvetlit

díky cup
Taps
Profil
Cup
a tobě se domácí a hostující týmy ukladají do jednoho sloupečku ? možná by to bylo lepší rozčlenit na domácí a hostující tým
Cup
Profil
hele díky už sem to vyřesil udelal sem to sice tak jak sem nechtel ale funguje to ... pomoci mysql_result sem v kazdem kole cyklu vyhledal podle id_tymu nazev tymu a vypsal ho ... kdepak neukladaji se do stejneho sloupecku :) kazdy ma svuj
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.