Autor Zpráva
Sylar
Profil *
Zdra vim všechny,
chtěl bych se zeptat na pro Vás zajisté triviální věcičku.

Převádím stránky php+html do databází MySQL pomocí SQL.

Jak mám do DB vložit stránku s textem.

<p>| Stránka byla vytovřena v roce <?php echo Date ("Y"); ?> | Všechna práva vyhrazena | Vytvořil <? echo $autor; ?> a design by <?php echo $designer; ?> |</p>


Je to jen příklad. Nevím jak vepsat do DB pomocí SQL ty "php části" na stránce :-(
Joker
Profil
Sylar
Ty části mají být pevné, nebo dynamické?

Tj. v databázi má být fyzicky uložený text:
<p>| Stránka byla vytovřena v roce <?php echo Date ("Y"); ?>
anebo text:
<p>| Stránka byla vytovřena v roce 2008
Sylar
Profil *
V databázi by měl být dynamický rok tzn. <p>| Stránka byla vytovřena v roce <?php echo Date ("Y"); ?> ... aby se každej rok u všech stránek změnil sám ... je to sice velká časová prodleva ale o to tu ted nejde že ano, je to jen příklad ... to samé se může hodit s hodinama apod
Taps
Profil
Sylar
$datum=date("Y");
mysql_query("insert into tabulka values('$datum')");

nebo také můžeš využít NOW()
Akacko
Profil
Taps
Sylar asi myslel, že v SQL tabulce bude mít uloženy PHP kód, který se bude vykonávat. I když potom nechápu, proč by se rok vytvořeni stránek měl měnit.
Taps
Profil
Akacko
třeba to chce něco jako čas poslední aktualizace
Sylar
Profil *
Taps
Díky za kód ale mě šlo spíš o obecné vložení PHP kódů do SQL tabulek, ne o tento konkrétní případ.

prostě, Mám takovýto kód ->
<p>| Stránka byla vytovřena v roce <?php echo Date ("Y"); ?> | Všechna práva vyhrazena | Vytvořil <? echo $autor; ?> a design by <?php echo $designer; ?> |</p>


a potřebuju ho celej dostat do SQL tabulky, aby se mi vypsal na stránce pokus.php ... PHP kód asi do SQL tabulky nepatří že ano, takže jak a co mam napsat do SQL a co do pokus.php aby mi to ve výsledku vypsalo na stránce pokus.php ten samý text uvedený výše ( samozřejmě proměnné by se vypsali také a ne $autor nebo $designer)

Asi jsem to poprvé špatně vysvětlil ... doufám že ted už je můj problém jasnější
nightfish
Profil
eval() - nicméně doporučuji zvážit, zda-li by se to nedalo vyřešit nějak jinak (např. ukládáním pouze hodnot proměnných, ne PHP kódu)
Sylar
Profil *
nightfish

WOW že je na to fce sem ani netušil, nicméně jsem měl na mysli spíše tu druhou variantu jak si psal, nebo nějakou další, kterou bohužel nevím jak udělat a to bylo původní ideou tohoto topicu. Jak to udělat ? :(

... tohle je takové neelegantní řešení podle mého, přesto díky moc za příspěvek, znám o fci víc :-)
DoubleThink
Profil *
WOW že je na to fce sem ani netušil
Je stejnojmenná prakticky v každém céčkovém jazyku.
Sylar
Profil *
DoubleThink
:-) ... přesto bych to rád vyřešil jiným způsobem než ukládáním php kodu do SQL tabulek ... to je právě to, proč sem založil tenhle topicDoubleThink
paja_e99
Profil *
no, pokud tam budes pouzivat jenom nekolik takovych fci, tak je treba do db muzes ulozit jako #ROK# a pak pri vypisovani pres str_replace nahradit...
DoubleThink
Profil *
tak je treba do db muzes ulozit jako #ROK# a pak pri vypisovani pres str_replace
Ano, to je běžný postup. Použil bych ale radši už docela ustálený formát {$promenna}.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: