Autor Zpráva
malek
mam nieaky temy a clanky.. a chcem vypisat vsetky temy kde boli naposledy pridane nieake clanky.. ORDER BY clanky.cas DESC

vypise mi to vsetky posledne.. cize ak posledne dva clanky patria jednej teme zobrazia sa dva krat.. DISTINCT temy.id_temy

toto nepomoze, musim pridat GROUP BY temy.id_temy .. to mi pouklada temy od posledne pridaneho prispevku ale nevyberie tie posledne prispevky :( i ked je stale ORDER BY clanky.cas DESC ak pridam SELECT ... MAX(clanky.cas) ... tak ziskam spravne casi ale ostatne bunky su aj tak nepsravne.. ako ho donutim aby mi to zoradilo od posledne pridaneho a okrem toho ze to zoradi tak aj vyberie tie bunky?

dakujem
s pozdravom
Kajman_
Profil *
select * from clanky c, temy t where t.id_temy=c. id_temy and c. c.id_clanku in (select max(id_clanku) from clanky group by id_temy)
malek
dik, hm na jeden select to vazne nejde?
Kajman_
Profil *
Však to je jeden dotaz.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/example-maximum-column-group-ro w.html
Keeehi
Profil *
zkus toto (uprav si názvy)
SELECT clanky.cas FROM tabulka1, tabulka2 WHERE tabulka1.clanky.cas = tabulka2.clanky.cas ORDER by clanky.cas

bohužel bude asi dělat problém tečka v "clanky.cas" takže bych doporučil ji vymazat. Ještě by to chtělo nějak lépe popsat tu databázi, protože jsem moc nepochopil její strukturu.

Například takto:

prvni tabulka: Tabulka1
sloupce: prvni_sloupec | druhhy sloupec | treti ....

druha tabulka: Tabulka2
sloupce: sloupec_A | sloupec_B | sloupec_C

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0