Autor Zpráva
trachymeter
Profil *
ahojte..

1. mal som problem so znakmi diakritikou v texte, pouzil som mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
a problem sa odstranil.

no teraz sa mi objavila taka vec, ze text ktory taha z databazy, tak mi zobrazi z troch otvoreni raz
s otaznikmi a stvorcekami, pomoze iba refresh.. cize neviem toto preco sa deje.. akoby ten riadok
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8"); odignorovalo, alebo neprecitalo, akoby tam nebol..
ak refreshnem raz, dvakrat, tak to naskoci na utf8 a diakritika sa zobrazuje uz normalne..


2. a este jedna vynimka: pismeno č mi zobrazit nevie, aj po viacnasobnom refreshovani.. preco?

dakujem za hocijaky postreh alebo radu
Kajman_
Profil *
Nemáte špatně definované kódování v html či http hlavičce?
trachymeter
Profil *
vsade mam utf8 vsade vsade kde sa da..
v html toto
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
v databaze kde sa da, tak dam mam utf8
a v skripte co taha z databazy mam mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
trachymeter
Profil *
teraz som tu taku jednu vec nasiel, ze hoci mam vsade zadefinovane utf8 tak v PSPad kde pisem kod som mal nastavene ANSI
uz to ide.. idem este skusit č.
trachymeter
Profil *
ale v mysql sa č neda dat. ako dam export, tak mi prepise č na taky znak otaznik ci co to je
Kajman_
Profil *
Zkuste, zda to dělá i poslední stabilní verze.
trachymeter
Profil *
to mam preinstalovat mysql?

a nenarusim tym tabulky, texty, data, etc.. ?
Kajman_
Profil *
Před instalací si databázi samozřejmě zazálohujte kompletním exportem. Nainstalovat to můžete jinam, ale pro jistotu je lepší ta záloha.
trachymeter
Profil *
len neviem preco sa to nerobi vsetko standardne utf8 ked aj tak sa ten charset najviac vyuziva a kazdy ma s diakritikou problemy.
tak by to malo byt vsetko od instalacie defaultne nastavene.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0