Autor Zpráva
exec
Profil *
Ahoj, mam dotaz:
SELECT *, DATE_FORMAT(termin,'%d. %c. %Y') AS datum, DATE_FORMAT(termin,'%H:%m') AS cas FROM semin
                      WHERE aktivni='1' AND DATE_FORMAT(semin.termin,'%Y-%m-%d')>='".date("Y-m-d")."'

kde date("Y-m-d") doplni dnesni datum. Potreboval bych dotaz upravit tak, aby vybral vsechno pouze do dne pred semin.termin a do 12:00. Ted to vybere a zobrazi jeste presne ten den semin.termin.

Predem diky
Taps
Profil
exec
zkus vyhodit =
Alphard
Profil
semin.termit, jak chápu z dotazu, je součást dat v dazabázi, jak se má vybrat vše před ním? který záznam se má brát v úvahu, upřesněte to

současný dotaz podle mě vybere záznamy se semin.termin od dneška dál do budoucnosti
exec
Profil *
V semin.termin je datum s casem (2008-08-09 15:43:38). Nyni to funguje tak ze PHP zjisti dnesni datum, dosadi ho do SQL dotazu a ten vypise vsechny zaznamy, ktere jsou vetsi jak dnesni datum, respektive data, ktera jeste nebyla a odedneska dal do budoucnosti.
Ja bych potreboval aby se zrejme k dnesnimu datu pricetl den a hodiny se nastavili na 12:00.
Uvedu priklad:
v semin.termin jsou treba 3 radky 10.08.2008, 9.08.2008, 8.8.2008
dejme tomu ze dnes je 8.8.2008. Nynejsi dotaz by vybral vsechno. Je ho potrebuju upravit tak, aby vybral data pouze do 12ti hodin predchoziho dne (toho dne co je v tabulce)
Doufam ze jsem vam to dobre popsal

Diky za odpoved
Kajman_
Profil *
Ja bych potreboval aby se zrejme k dnesnimu datu pricetl den a hodiny se nastavili na 12:00
and termin>=adddate(curdate(),interval 36 hour)

pokud "zrejme" nevyšlo a nechcete porovnávat k zítřejšímu poledni ale ke včerejšímu poledni, tak
and termin>=subdate(curdate(),interval 12 hour)
exec
Profil *
to nechci porovnat, ale zjistit jestli uz je 12:00 nebo ne. pokud je DO 12:00 a zaroven je 1 den pred tim datem co je v semin.termin, tak zobrazit. Pokud je PO 12:00 a zaroven je 1 den pred tim datem co je v semin.termin, tak uz nevypisovat.

No a jestli dnes pred tim co je v semin.termin, tak vypsat, jinak ne.

Myslite ze by toto slo nejak udelat?
Kajman_
Profil *
Šlo by to udělat. Zkuste napsat příklad (hraničních) dat a filtr, který chcete. Asi to bude rychleji pochopitelné než se snažit rozlousknout výše uvedené věty.
exec
Profil *
Dejme tomu ze jsou v semin.termin radky 10.8.2008, 20.8.2008, 30.8.2008. Meli by se vypsat data pouze do 12 hodin predchoziho dne a zaroven aby nebylo dnesni datum novejsi jak to co se ma vypsat.
Takze dejme tomu ze dnes je 19.8.2008 dopoledne. Takze bych potreboval aby se vypsalo 20.8.2008, 30.8.2008.
Kdyz rekneme ze dnes je 19.8.2008 odpoledne, tak uz se musi vypsat pouze 30.8.2008. Protoze zaznam (20.8.2008) se musi zobrazit maximalne v 11:59 predchoziho dne (19.8.2008).

10.8.2008 se nesmi vybrat vubec, protoze je to stare datum.

Doufam, ze ted jsem to napsal pochopitelne.
Predem dekuji
Kajman_
Profil *
and termin>=date(adddate(now(),interval 36 hour))
exec
Profil *
cupr, diky moc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0