Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jont Profil |
#1 · Zasláno: 1. 11. 2008, 11:32:27
Ahoj, práce na mém novém webu pokračuje docela dobře, jen jsem teď narazil na problém.
Mám tabulku nastroje a v ní sloupec hodn_prumer, který by měl uchovávat přesnou číselnou hodnotu průměrného hodnocení, které vždycky získám dělením hodnot ze sloupců hodn_pocet a hod_celkem (to udělám v php). No a prostě když se tam má vložit třeba podíl 7/3, tak se tam vloží jen 2 místo 2,3333. I když jsem tam vložil třeba 2,89795 tak se ve sloupci objeví zase jen 2. A když tam dám 0,297 tak 0. Sloupec je typu int(11). Nevíte, jak udělat, aby se tam ukládala i ta desetinná čísla? Je problém v tom typu sloupce nebo někde jinde? Dík moc. |
||
nightfish Profil |
#2 · Zasláno: 1. 11. 2008, 11:55:03
„Nevíte, jak udělat, aby se tam ukládala i ta desetinná čísla? Je problém v tom typu sloupce nebo někde jinde?“
sloupce typu *int slouží k ukládání celočíselných hodnot... - zkus double, float nebo decimal btw desetinná čísla se v mysql zapisují s desetinnou tečkou, ne čárkou |
||
Jont Profil |
#3 · Zasláno: 1. 11. 2008, 12:48:28
dík. dal jsem tam float a místo čárky tečku a už to funguje. aspoň budu pro příště vědět, že to int je jen pro celá čísla (zmátlo mě, že v té ofic. dokumentaci o tom není myslím zmínka).
jinak ještě: je nějaký rozdíl mezi tím double a float? a nemám radši použít to decimal (sem si přečetl, že to je úplně přesné)? |
||
Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 1. 11. 2008, 15:00:45
„je nějaký rozdíl mezi tím double a float?“
ano, v rozsahu A precision from 0 to 23 results in a four-byte single-precision FLOAT column. A precision from 24 to 53 results in an eight-byte double-precision DOUBLE column. „a nemám radši použít to decimal“ IMHO v tomto případě není nutný, ale nevidím do kontextu doporučuji projít si http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/numeric-types.html, z té stránky je i citace výše přepokládám, že angličtina není problém, v opačném případě pokračujte tady http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=768 |
||
Jont Profil |
#5 · Zasláno: 1. 11. 2008, 21:36:53
díky za info, teď už jsem na čísla v mysql profík :).
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0