| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| rouger Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 11. 2008, 15:34:30
mam zaznam treba SOUBOR Soubor a souBOR je mozne aby se to pocitalo jako jeden nazev ? napr select * from tb where nazev="soubor" ale nechci convertovat tabulku napr pres ucase atd dekuji.
|
||
| rouger Profil * |
#2 · Zasláno: 1. 11. 2008, 16:20:43
podarilo se mi to vyresit pres temporary table problem ale je kdy mam souboru vic a musim pak psat where="soubor1" and where="soubor2" a kdyz bych tech souboru mel 50 tak je to neefektivni reseni ale aspon pokrok xD
|
||
| Alphard Profil |
#3 · Zasláno: 1. 11. 2008, 16:33:07
http://molhanec.net/mysql_cestina_minifaq.html#like
je to popsané pro like, ale bude to fungovat i s = |
||
| rouger Profil * |
#4 · Zasláno: 1. 11. 2008, 17:51:13
jo diky tim like si muzu dobre filtrovat vystupni retezec [treba zobraz *.zip] ale pokud dam v selectu
where="soubor" (kde mi vyjede SOUBOR soubor SouBOR) a nebo misto = dam like("soubor") tak mi to vrátí stejné výsledky ( SOUBOR soubor SouBOR) ale pokud dam count(*) tak mi oba vrati [SOUBOR | pocet] coz vlastne muj problem resi (a nemusim pouzivat docasnou tabulku) ale zmatlo me ze sem mel treba nazev_souboru | pocet ------------------------------- SOUBOR | 1 SOUBOR | 3 SOUBOR | 50 // bez pouziti ucase atd... ale stejnou chybu mi dela i like ale to asi nebude veci malych a velkych pismen ale chyba bude jinde.. takze vlastne bud je case sensitive bud vyple nebo zaple a nemuzu si najit napr kolikrat je v tb SoUbOr ? |
||
| rouger Profil * |
#5 · Zasláno: 1. 11. 2008, 17:56:56
vlastne ty where="soubor1" or where="soubor2"
odstranim kdyz pouziju like('%') s having > 1 coz vlastne je hlavni vyhoda like teda tim padem :D |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0