Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
maxx Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 1. 2009, 00:30:32
Ahoj.
Mam tabulky kategorie (id,sub_id,nazev) a seznam (id,kategorie,nazev). Chci se zeptat, jak udělat dotaz, když mám např v kategorii řádek, vázající se sub_id na jiný řádek a na tenhle řádek se zase váže řádek z tabulky seznam. Dokázel jsem si udělat dotaz, když mám použe seznam vázající se na kategorii. Tedy následující: SELECT d.nazev kategorie_nazev, seznam.* FROM seznam LEFT JOIN kategorie d ON seznam.kategorie = d.id WHERE produkty.id='$_GET[id]' Což mi vystačí pouze na jednu vázanou kategorii. Díky za pomoc |
||
Kajman_ Profil * |
#2 · Zasláno: 8. 1. 2009, 09:01:25
Připojíte tu tabulku dvakrát s různými aliasy...
FROM seznam LEFT JOIN kategorie d1 ON seznam.kategorie = d1.id LEFT JOIN kategorie d2 ON seznam.kategorie = d2.sub_id |
||
maxx Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 1. 2009, 12:37:52
Nevim jeslti něco dělam špatně, ale nefunguje mi to. Resp. dám příklad. Mám tabulky:
Kategorie Seznam id | sub_id | nazev id | kategoie | nazev 1 | 0 | Auta 1 | 2 | Superb 2 | 1 | Škoda A já bych potřeboval zavolat tim dotazem na seznam, jeho hlavní kategorii, teda auta, ale i sub_kategorii, a to teda Škoda. Tedy aby výsledek byl např. Auta - Škoda - Superb. Snad jsem to dobře vysvětlil. Dík |
||
maxx Profil * |
#4 · Zasláno: 8. 1. 2009, 12:40:43
Kategorie Seznam id | sub_id | nazev id | kategoie | nazev 1 | 0 | Auta 1 | 2 | Superb 2 | 1 | Škoda |
||
Kajman_ Profil * |
#5 · Zasláno: 8. 1. 2009, 14:36:32
Možná chcete něco takového
SELECT * FROM seznam LEFT JOIN kategorie d1 ON seznam.kategorie = d1.id LEFT JOIN kategorie d2 ON d1.sub_id = d2.id |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0