Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ascaria Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 1. 2009, 11:18:54
nenasel sem na 30ti strankach zadny topic ktery by mi pomohl tak zkusim zalozit
mam databazi novinek, v kazdem radku v tabulce je unikatni id, potom libovolny nadpis a text, nepodarilo se mi prijit na prikaz, ktery by napsal jen nejvyssi id. $nejid=mysql_query("SELECT max(`id`) FROM `novinky` LIMIT 1"); echo 'nejvyssi ID v databazi je '.$nejid; |
||
kletely Profil |
#2 · Zasláno: 9. 1. 2009, 11:32:33
Ascaria
$nejid=mysql_query("SELECT max(`id`) FROM `novinky` LIMIT 1"); $hodnota = mysql_reslut($nejid,0); echo 'nejvyssi ID v databazi je '.$hodnota; |
||
Ascaria Profil * |
#3 · Zasláno: 9. 1. 2009, 11:35:53
takhle to nepujde.. on ten prvni radek neni spravnej, jen sem ho tipnul
|
||
Taps Profil |
#4 · Zasláno: 9. 1. 2009, 11:39:03
Ascaria
a zkoušel jsi to ? podle mě by to jít mělo ještě to můžeš zkusit takto: $nejid=mysql_query("SELECT max(id) as nejvetsi FROM novinky LIMIT 1") or die (mysql_error()); $hodnota =mysql_fetch_row($nejid); echo $hodnota["nejvetsi"]; |
||
joe Profil |
#5 · Zasláno: 9. 1. 2009, 11:55:45
Nebo
$sql = "select id from novinky order by id desc limit 1"; |
||
Ascaria Profil * |
#6 · Zasláno: 9. 1. 2009, 12:13:01
zkousim vse co tu pisete, nevypise to nic a nebo cervenej error
nejsem tak zdatnej v php a sql abych spravne pochopil joeho $nejid=mysql_query("select id from novinky order by id desc limit 1") or die ("nelze vypsat"); echo $nejid; = Resource id #3 |
||
el mariachi Profil |
#7 · Zasláno: 9. 1. 2009, 12:18:39 · Upravil/a: el mariachi
ah jaj.. pokiaľ viem, tak LIMIT 1 tam netreba, akurát som to vyskúšal a funguje to rovnako aj bez toho...
$sql = mysql_query("SELECT max(id) as max FROM novinky"); $hodnota = mysql_fetch_assoc($sql); echo $hodnota['max']; fungovať musí... pokiaľ nie, tak máš chybu možno v nejakom názve. vyskúšaj si to prípadne v PhpMyAdmine, ten ti pekne vypíše aj kde máš chybu a tú nám sem potom hoď na fórum |
||
Ascaria Profil * |
#8 · Zasláno: 9. 1. 2009, 12:34:01
od el mariachiho mi to uz funguje, diky :)
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0