Autor Zpráva
Hanule
Profil *
Mám několik otázek.
Chci si udělat na stránkách webovou galerii. Je lepší ty obrázky nedávat do db nebo ano? Někde slyším že ano , někdě, že to je pomalý.

A druhá otázka je, jestli nemáte na netu nějakej návod, na to jak je dostat do databáze, já to zkoušela přes pole BLOB, ale nějak se mi to při výpisu nepovedlo. Tak jestli byste neměli jinou radu.

Děkuju moc
Mastodont
Profil
Obrázky rozhodně NE do databáze.
Hanule
Profil *
Tak já nevím. Já právě čtu pokaždý něco jinýho. Jako ono je to osobní web jenom s mýma výtvorama, takže by jich tam nebylo zas tak moc.
Hanule
Profil *
Tak já nevím. Všude říkaj něco jinýho. Jako ono to bude osobní web, takže to nebude moc obrázků. Jenom prostě moje výtvory.
Mastodont
Profil
Ano, občas se najdou lidé, kteří tvrdí, že je lepší dávat obrázky do DB. Chtěl bych je vidět u aplikace s pár set obrázky.
1. Načítání obrázků je dost velká zátěž na tu databázi. Kód je složitější.
2. Na hostingu je obvykle mnohem více diskového prostoru (řádově stovky MB) než místa v DB (desítky MB). Tak proč zbytečně plýtvat místem v databázi?
Hanule
Profil *
Oki. Tak já to udělám asi normálně, že tam dám složku, z který se to bude vypisovat. Nemáš náhodou nějakej dobrej návod, na nějakou lehkou, ale přitom dobře vypadajcí. Vím, že bych to měla jednodušší si nějakou stahnout, ale já bych se to chtěla naučit..:)
Kajman_
Profil *
Záleží na tom, jak se Vám s tím bude lépe pracovat (nahrávat, zálohovat, hromadně zmenšovat,...), podle toho se rozhodněte.
srigi
Profil
Hanule
Urcite nedavaj obrazky do DB. Dovod je napr., ze Web server a databazovy server nemusi byt ten isty stroj, takze sa tvoje obrazky budu najskor tahat cez LAN na webserver a potom z web servera do Intrenetu. Plynie z toho hned niekolko nevyhod, od rychlosti az po nepohodlny upload.
Hanule
Profil *
Oki. Takže rozhodnuto. Já to udělám normálně. A kdo má nějakej návod?:) Já umím základy php ale nic moc složitýho. A nějakou dobrou jsem nenašla. Tak jeslti byste mi neporadili.

Děkuju

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: